Din oras

Casa de Cultura a Studentilor traieste din chirii

Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca se intretine din banii incasati din inchirierea spatiilor. Partidele politice si organizatiile neguvernamentale,dar si societati comerciale se afla pe lista chiriasilor din cladirea situata in Piata Lucian Blaga.

Numai in 2013, Casa de Cultura a Studentilor a avut venituri proprii in valoare de peste 450.000 de lei. Banii provin de pe urma contractelor ocazionale de prestarii servicii culturale, dar mare parte din perceperea de chirii pentru spatiile utilizate de catre terti beneiciari, cu care institutia are relatii contractuale.

In 2013, Casa de Cultura a Studentilor a incheiat nu mai putin de 83 de contracte ocazionale de prestarii servicii tehnice si administrative. Anul acesta, numarul acestor contracte a ajuns, deja, la peste o suta.

Chiriasi pe termen lung in cladirea din Piata Lucian Blaga sunt doua banci, filarmonica si Casa Municipala de Cultura.

Filarmonica de Stat “Transilvania” isi are birourile in sediul Casei de Cultura, avand inchiriata o suprafata de 135 metri patrati. Filarmonica plateste pentru aceasta chirie 5.500 de lei pe luna, plus TVA.

Casa Municipala de Cultura a incheiat in 30 august cu CCS un protocol de comodat, pentru utilizarea spatiilor de la etajul trei al cladirii (35 de metri patrati). Contributia lunara pentru intretinerea spatiilor utilizate se ridica la 2.750 de lei pe luna.

BRD si Banca Transilvania platesc, si ele, cate 150 de euro pe luna pentru cei patru metri patrati, inchiriati pentru amplasarea bancomatelor.

Majoritatea contractelor incheiate de Casa de Cultura sunt, insa, periodice, pe o durata scurta de timp.

Printre cei care apeleaza la spatiile casei de cultura se numara si partidele politice. Spre exemplu, Fundatia Miscarea Populara a platit 620 de lei pentru inchirierea unei sali, in luna februarie a acestui an.

Si PDL a platit aceeasi suma, in 29 ianuarie, si in alte doua zile din an.  Partidul National Liberal a inchiriat, in mai multe randuri, salile Casei de Cultura a Studentilor, pentru diferite evenimente politice, platind peste 3.500 de lei pentru aceste servicii.

De la inceputul anului, conducerea Casei de Cultura a Studentilor a incheiat peste o suta de contracte de inchiriere pentru perioade scurte de timp. In general, cei care apeleaza la spatiile cladirii din centru sunt organizatii studentesti, asociatii culturale sau sportie, fundatii, dar si institutii publice sau societati comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *