In vizor

Carmangeria Moldovan vinde carne cu “extorsiuni”! Marele brand clujean: afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul

În această dimineață, clujeanca A.S. a făcut o vizită Carmangeriei Moldovan, cu gândul de a lua niște preparate din carne pentru a-i pregăti fetiței sale, în vârstă de 3 ani și jumătate, o tocăniță cu legume și carne. La punctul de lucru de pe strada Mehedinți, a cumpărat conform chitanței pe care ne-a remis-o, o jumătate de kilogram de piept de pui și un kilogram de ceafă de porc fără os. Atâta doar că ajunsă acasă, încercând să taie ceafa de porc în bucăți mai mici, la tranșarea cărnii din produs s-a ițit o creatură cu aspect extraterestru, absolut îngrețoșător.

Tânăra mămică s-a dus cu bucata de carne conținând groteasca arătare înapoi la magazin ca să ceară explicații. Întrebând ce este acea formațiune stranie, vânzătoarea, pe un ton ridicat și cu un tupeu caracteristic nivelului intelectual al angajaților de la Carmangeria Moldovan, i-a spus că nu e nici un vierme, ci e un tendon și că se mai întâmplă la tranșare.

Tânăra mamă și-a dat seama că vânzătoarea își bate joc de ea și a decis să ne contacteze. Am îndrumat-o mai întâi spre OPC Cluj, așa cum era și firesc, dar am încercat să ne documentăm puțin asupra identității „extorsiunii” care se ițea din carne.

Consultând mai mulți măcelari am stabilit în primul rând că vânzătoarea a mințit-o pe biata mamă: nu există tendoane în ceafă, dar există multă nesimțire la Carmangeria Moldovan. Apoi, după aspectul pe care îl avea carnea, toți măcelarii și-au exprimat dubii serioase că ceea ce vinde patronul Cosmin Moldovan în magazinele sale este realmente ceafă de porc fără os fiindcă, spun specialiștii, carnea e foarte grasă.

„Mi se pare o bătaie de joc, cred că au prostit-o pe doamna, dar admițând că e ceafă, cel mai probabil e ceafa de la o scroafă, care e considerată carne de un nivel inferior. Aspectul gras al cărnii poate să survină și în urma injectării cu grăsime a cărnii, practică prin care tot consumatorul este înșelat căci nu primește o carne de calitate, iar procesatorul câștigă mai mulți bani, înșelând la gramaj. Însă, și asta e varianta cea mai posibilă, domnul Cosmin Moldovan a băgat în magazine carne de la porci crescuți la țărani, alimentați prost și crescuți în mizerie. Numai așa se explică existența acelei formațiuni”, a declarat unul dintre marii procesatori de carne ai României.

Cu toate dumele de PR și îngâmfarea țărănușului de Sânnicoară, brandul Moldovan este un balon de săpun: nu există proceduri solide de securitate alimentară (am pățit ca o vită de vânzătoare să taie salamul cu același cuțit cu care a tăiat carnea crudă), nu există proceduri de preluare a reclamațiilor consumatorilor. Cea mai bună dovadă este că astăzi, biata mamă a fost mințită grosolan, nu i s-a luat nici un număr de telefon, nu a fost contactată de companie pentru a primi scuze și explicații.

Or fi sau nu or fi viermi, or fi sau nu or fi tenii, asta urmează să stabilească OPC.

De la Direcția Sanitar Veterinară nu avem nici o speranță, nu de alta dar țărănușul de la Carmangeria Moldovan e prieten de șpriț cu Ioan Oleleu, fostul tartore al DSV. Cum să fie controlat de DSV patronul Carmangeriei Moldovan când el sponsorizează chefuri la care participă Oleleu, așa cum aveți exemplificat în poza de mai jos.

Un lucru e cert: tânăra mamă va cumpăra din altă parte de acum carne pentru fetița ei.

PS: Daca aveti informatii despre practici neconforme la fabricarea produselor Moldovan, nu ezitati sa ne scrieti la liviu@ziardecluj.ro si 0720 00 88 88!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *