Din oras

Care sunt cele mai mari sume pierdute de Primaria Cluj in procesele din ultimii ani

In ultimii 5 ani, Primaria Cluj-Napoca a pradat peste 8,2 milioane de lei pe cheltuieli de judecata si despagubiri in procese pe care le-a pierdut. Incompetenta administratorilor banului public se reflecta in milioanele de euro aruncate pe fereastra in ultima jumatate de deceniu pentru ca nu au stiut sa-si faca bine treaba sau, mai grav, nu si-au dat interesul pentru actiunile in instanta.

Cea mai mare suma pe care Primaria a fost obligata sa o plateasca in 2010 a fost de 441.500 de lei, catre SC Unirea SA.

In 2011, municipalitatea a piedut un proces in fata clujencei Maria Iurian, care a cerut Primariei sa plateasca facturile restante, actualizate cu rata inflatiei, pentru firma de salubritate. Femeia a semnat un contract cu Salubritate SA, firma aflata in subordinea Primariei.

„Contractul s-a dovedit extrem de pagubos pentru noi, intrucat Primaria a schimbat clauzele contractuale. Initial trebuia sa primim 1.425 de lei vechi pentru fiecare 1.000 de metri patrati de strada salubrizati. Numai ca, fara sa ne instiinteze, administratia a modificat pretul, astfel ca eram platiti doar cu 1.068 de lei vechi pe 1.000 de metri patrati. De asemenea, in actul aditional, intreaga valoare a contractului a fost diminuata cu 50%, motivul fiind nerespectarea clauzelor contractuale”, a declarat Iurian pentru Gazeta de Cluj.

In 2012, Aurel Pojar Fenesan a obtinut este 64.000 de lei de la Primaria Cluj-Napoca. Barbatul a primit, in luna mai 2006, o sentinta irevocabila a Judecatoriei Cluj-Napoca prin care Primaria Cluj-Napoca era obligata sa il puna in posesie cu o suprafata de 6.650 mp, terenul fiind situat in zona Faget. De asemenea, Comisia locala de aplicare a fondului funciar a fost obligata sa plateasca o amenda de 50 de lei pe zi, incepind cu data de 2 mai 2006 pana la punerea in aplicare a sentintei.

In 2013, Primaria a platit peste 2,6 milioane de lei catre asocierea JV Consorzio Garboli Conicos SpA – Tirena Scavi SpA. Aceasta situatie este a fost consecinta directa a deciziei adoptate in unanimitate de catre Consiliului local Cluj-Napoca, in anul 2011, cand, prin HCL 374, legislativul a decis sa nu accepte propunerea de conventie propusa de catre Primarie, in urma negocierilor cu firma italiana, aceasta adresandu-se instantei si obtinand castig de cauza.

Mostenitorii din familia Banffy care au castigat in instanta cladirea din Piata Unirii nr. 10 din Cluj-Napoca, numita si palatul Josika, au primit peste 107.000 de lei din bani publici, plus cheltuieli de judecata, pentru ca primaria nu le-a restituit, din 2010, in natura, zece apartamente libere de sarcini din respectivul imobil.

SC MG Action a castigat, anul acesta peste 62.000 de lei de la Primaria Cluj-Napoca pentru municipalitatea ca a refuzat nejustificat sa elibereze un acord de functionare pentru o covrigarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version