Din oras

Care mai este averea lui Gheorghe Şurubaru? Investiţii imobiliare în primul său an de citymanager

Gheorghe Şurubaru este cel mai prolific citymanager din municipiile, oraşele şi comunele întregii Transilvanii. Implicat total şi cu devotament în rezolvarea problemelor stringente ale Clujului, care nu puteau fi rezolvate fără angajarea sa la Primăria Cluj-Napoca, Şurubaru a reuşit să inventeze, în scurt timp de la dobândirea funcţiei, un sistem performant de curăţare la bordură, să urmărească amplasarea unui dig plutitor şi a unor stabilopozi pe Someş , dar şi să participe la campionatul naţional de popice şi oină. Despre viziunea municipalităţii asupra oraşului sau despre rezolvarea problemelor parcărilor, a traficului, a construcţiilor, citymanagerul Şurubaru nu prea vorbeşte decât atunci când i se permite de la împărăţie, cea care l-a pus în funcţie după alegerile de anul trecut, pentru o sumă frumuşică de 5.400 lei net pe lună. Ce avere are citymanagerul Şurubaru?

Gheorghe Şurubaru a ajuns citymanager al Primăriei Cluj-Napoca în iulie 2016. De atunci, vicepreşedintele Biroului Permanent Local al PNL Cluj-Napoca s-a implicat cu trup şi suflet în rezolvarea problemelor majore ale oraşului, probleme pe care nu a reuşit să le soluţioneze în cei 4 ani de mandat de viceprimar. 

Astfel, la scurt timp după instalarea în funcţie, pentru o perioadă de cel puţin 4 ani, cât este durata contractului, Gheorghe Şurubaru a luat taurul de coarne şi a pus ordine în ceea ce înseamnă activitatea de salubritate stradală în Cluj-Napoca. În acest sens, potrivit propriilor sale declaraţii, Şurubaru a inovat spălatul la bordură în ampla acţiune de curăţenie a străzilor cu ocazia sărbătorilor de Paşti.

Problemele PET-urilor şi a altor resturi menajere plutitoare pe Someş a fost şi aceasta rezolvată de Şurubaru prin amplasarea unui baraj de cauciuc în cartierul Grigorescu. Investiţia a degrevat bugetul local de 48.000 de euro. Cu toate acestea, în această săptămână clujenii care s-au plimbat pe malul Someşului de la Podul Garibaldi spre Grigorescu au putut admira în voie jegul de pe luciul apei.

Printre activităţile preferate ale citymanagerului Şurubaru s-au regăsit, în primul an de mandat, şi participarea la evenimentele sportive unde în caitatea sa, mai mult de membru PNL decât de administrator public, a premiat campioana României la popice şi s-a pozat în postura de jucător al unui meci de oină. Pe scurt, cam aceasta ar fi activitatea primului an de manadat al liberalului Şurubaru. 

În 2016, Gheorghe Şurubaru cu un salariu net de 5.400 lei a reuşit să îşi crească averea imobiliară. Potrivit declaraţiei de avere, administratorul public al municipiului Cluj-Napoca deţine trei apartamente în oraş. Şurubaru a moştenit în 2015 o casă la Sibiu în suprafaţă 180 metri pătraţi cu teren de 1.080 metri pătraţi.  

Proprietăţile imobiliare ale citymanagerului Şurubaru au fost dobândite prin cumpărare după cum urmează: în 1999 un apartament de 38 metri pătraţi, în 2008 un alt apartament de 39 metri pătraţi şi în 2016 o garsonieră, pentru că apartament nu se poate numi, de 12 metri pătraţi, imobilul fiind trecut pe numele fiului. Potrivit valorii de piaţă, garsoniera respectivă ar valora aproximativ 20.000 de euro.  

La capitolul autoturisme Şurubaru este un fan al mărcii Dacia pentru că deţine în proprietate un model din 1988. Totodată citymanagerul Clujului mai are în proprietate un autoturism marca Audi A4. 

Pe palierul fonduri de investiţii şi conturi bancare, Gheorghe Şurubaru şi-a deschis în 2008 la Generali un fond de pensie privată a cărui valoare la zi este de 25.000 de lei. O altă investiţie în asigurări a lui Şurubaru este cea de la ING unde deţine o poliţă din 2001 cu o valoare nominală la zi de 24.000 de lei. În privinţa lichidităţilor bancare administratorul public şi-a deschis la Banca Transilvania, în 2008, un cont curent pe care a reuşit să strângă 8.000 de euro. Şurubaru mai deţine 25 de acţiuni la societatea Remarul 16 Februaire cu o valoare nominală de 100 de lei. 

Pentru că în România nu prea poţi supravieţui fără un credit, Gheorghe Șurubaru, ca orice român, s-a împrumutat, în 2008, cu 50.000 de euro, credit scadent în 2033, iar în acest an a mai accesat un credit scadent în 2021 a cărui valoare este de 14.500 euro. 

Veniturile salariale din 2016 ale lui Gheorghe Şurubaru au fost, până în iuni,e 36.763 lei pentru activitatea de viceprimar, iar din iulie a încasat, pentru cele 5 luni de administrator public nu mai puţin de 27.015 lei. Adică un salariu net lunar de 5.400 lei. Frumos salariu dar cu toate acestea, Şurubaru şi-a rotunjit veniturile în 2016 cu 3.600 lei din chirii declarate. 

Clujenii care îşi plătesc impozitele încă mai aşteaptă să vadă o mai mare implicare a celui care pentru încă cel puţin trei ani va mai încasa peste 1.000 de euro pe lună din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *