In vizor

Care este adevărul despre linia de autobuz CTP care trebuia să oprească în incinta Aeroportului

Scris de 155

Un clujean semnala pe rețelele de socializare faptul că a trecut mai bine de un an de când s-au efectuat cu succes teste cu un autobuz electric al CTP Cluj-Napoca în parcarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. În urma acestor teste trebuia lansată o linie de autobuz cu stații în fața terminalelor de pasageri, o linie care ar fi fost utilă pentru numărul mare de pasageri care ajung anual pe Aeroportul clujean.

Un an mai târziu, niciun autobuz însă nu ajunge până în parcarea Aeroportului. În continuare, singura linie de transport în comun care face legătura dintre Aeroport și gară este linia 5, aflată la 400 de metri de terminal.

Ziar de Cluj a încercat să afle adevărul despre acest proiect și despre stadiul implementării și pentru asta i-am sunat pe cei trei actori, nu neapărat implicați în proiect, ci care au legătură cu proiectul, respectiv Aeroportul Internațional, administratorul parcării, GOTO Parking și Compania de Transport Public. 

Din păcate, cea mai proastă atitudine a avut-o directorul Ciceo care în mod inexplicabil a dat vina pe GOTO Parking pentru faptul că proiectul liniei de transport nu a fost implementat.

„Noi nu administrăm parcarea auto. Parcarea auto este administrată de Consiliul Județean prin firma Goto și ei se ocupă împreună cu Compania de Transport. Noi am solicitat în  mod repetat, am făcut demersuri, dar nu ține de Aeroport. Unde poate să intre autobuzul, în fața terminalelor și unde este accesul noi nu administrăm. Și autobuzul poate să intre doar prin parcarea administrată de GOTO.  Noi ne-am bucura să intra autobuzul, dar nu este responsabilitatea noastră. Noi ne dorim cât de repede să intre autobuzul”, a declarat directorul Aeroportului David Ciceo pentru Ziar de Cluj.

Ziar de Cluj a vorbit și cu purtătorul de cuvânt al GOTO Parking, Diana Chindriș, care a fost de bună credință, aceasta menționând că ei au făcut fluxul, au făcut teste, practic ei au făcut ceea ce ținea de ei pentru implementarea acestui proiect.

”Este un proiect comun al GOTO cu CTP. Noi am făcut teste de fluxuri, s-a și intrat cu autobuzul, după care a venit pandemia și a scăzut foarte tare traficul. Ultima adresa trimisă către CTP a fost în data de 4 martie, la care nu am mai primit răspuns. Au urmat folow-up-uri telefonice, și având în vedere că a scăzut foarte mult traficul și implict în parcare, am presupus și noi că motivul pentru care nu au mai introdus acest autobuz, este pentru că nu a mai fost trafic. Noi am făcut tot ceea ce a ținut de noi, am făcut fluxul de trafic, s-au făcut și teste”, potrivit GOTO Parking.

Adevărul ne-a fost confirmat de către directorul CTP, Liviu Neag, care în mod corect și realistic, deoarece și el are dreptate, a spus că în acest moment, nu se susține un proiect pentru implementarea unei linii de autobuz care să oprească în interiorul Aeroportului. 

”Întrebați-l pe domnul director Ciceo câți oameni mai sunt și câți pasageri mai sunt. S-a redus fluxul de pasageri, dar în momentul când va reveni fluxul de pasageri vom repune linia. Întrebarea este sunt călători, sau doar trimitem autobuzele în plimbare goale? Rămânem deschiși, dacă crește numărul de călători ne adaptăm”, a declarat pentru Ziar de Cluj directorul CTP, Liviu Neag.

Acesta este adevărul despre linia de transport CTP care trebuia să oprească în fața terminalelor din incinta Aeroportului Internațional. La fel ca multe alte proiecte, și acesta a fost blocat de pandemie, dar odată ce numărul călătorilor va crește din nou, acest proiect pare că are toată deschiderea pentru a fi implementat. 

 

 
 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE