Din oras

Care au fost “realizarile” Tetarom pe anul 2015

Tetarom ca si concept a fost menit sa fie un leagan al investitorilor straini si romani deopotriva, dar s-a transformat intre timp intr-o sinecura politica sau poate doar o sinecura in care niste clujeni destepti incaseaza salarii babane si taie frunze la caini prefacandu-se peocupati de soarta judetului. O asemenea sinecurista este Adela Mirza, traseista politica care acum lacrimeaza de iubire pentru Monica Macovei. Este director de marketing al Tetarom, postura din care ar trebui sa faca, potrivit competentelor, tot ce poate ca imaginea Tetarom sa se converteasca in incredere pentru investitori. Iar ei sa vina. Or asta nu se intampla. Asa ca in lipsa de alte preocupari Adela Mirza o arde pe Facebook, preocupata fiind de planul electoral al lui Liviu Alexa, rastind emzecist ca de ce isi face campanie electorala, ca e ilegal, ca asa ceva nu se poate, uitand ca intocmai formatiunea in care e ea sefa, M10, face aceeasi campanie electorala, ba chiar in strada. Este si motivul pentru care ne-am propus sa vedem care au fost in acest an “realizarile” conducerii Tetarom.

Sec, in cifre, anul 2015 pentru Tetarom a insemnat 14 contracte de inchiriere, o negociere cu un investitor strain, o participare la un targ international, noua contracte de publicitate, 78 de advertoriale si patru machete. Pentru activitatile de marketing, care au inclus, incredibil, si pliante si brosuri, pe langa publicitatea in ziare locale si participarea la Targul International Exporeal Munchen, s-au cheltuit nu mai putin de 60.000 de lei.

Excursia la Munchen a insemnat aproape 4.000 de lei cheltuiti pentru Adela Mirza si 5.300 de lei pentru Viorel Gavrea, directorul Tetarom. Gavrea a mai avut o delegatie in strainatate in 2015, una singura pentru a negocia un contract cu societatea Henschel, ceea ce s-a si concretizat. In rest, chiriasii noi ai Tetarom, sunt “investitori” de apartament si persoane fizice autorizate.

Pe langa Henschel, care inseamna o investitie de 10 milioane de euro, alte 13 societati au mai fost inglobate in parcurile Tetarom. Notabile sunt Heisterkamp Transport Romania si Heisterkamp Equipment Solutions.

BDS Topografie este o firma infiintata in 2012 cu sediul in Floresti, care se ocupa cu activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Are 15 angajati si anul trecut a avut un profit de aproape 130.000 de lei la o cifra de afaceri de 467.000 de lei.

PFA Alin Cobarzan este un alt “investitor” cu care se lauda conducerea Tetarom pentru anul 2015. Acesta se ocupa din 2007 incoace cu activitati de consultanta in tehnologia informatiei.

Un alt contract incheiat in 2015 de conducerea Tetarom a fost cu organizatorii targului Agraria, DLG Intermarketing. Firma bucuresteana are 5 angajati si a inregistrat anul trecut un profit de 1,3 milioane de lei.

Impro SRL se ocupa de comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare. Are 19 angajati, iar anul trecut a avut un profit de 84.000 de lei.

De asemenea Tetarom a incheiat anul acesta un contract si cu Asociatia D’Imago pentru initiativa si antreprenoriat.

BP Intercede SRL a fost infiintata anul trecut si se ocupa de activitati ale agentiilor imobiliare. Are 0 angajati, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 49.000 de lei si un profit de peste 35.000 de lei.

Un alt chirias cu care a parafat intelegerea Tetarom anul acesta este societatea  Netrom Comunicatii, care activeaza in domeniul IT. Cu 15 angajati a avut anul trecut un profit de 321.000 de lei.

Gami Ro Net se ocupa de activitati de inginerie si consultanta si are un angajat. A avut un profit de 78.000 de lei.

Il Caffe Servexim este un alt chirias al Tetarom incepand cu acest an. Cu 17 angajati au inregistrat un profit de 33.000 de lei anul trecut.

PSC Automatizari si Instalatii se ocupa cu instalarea masinilor si echipamentelor industriale. Are 5 angajati, iar anul trecut a avut o pierdere de 76.000 de lei.

DMT Construct are, tot de anul acesta, sediul in parcurile Tetarom. Firma se ocupa de constructii de drumuri si are 107 angajati. Profitul pe anul trecut a fost de aproape 80.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *