In vizor

CARE AR FI NOUTATEA? CCR aruncă în aer PNRR-ul României: amână Legea pensiilor speciale și Legea cumulului pensiei cu salariul

Curtea Constituţională a discutat miercuri, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările aduse legii privind pensiile de serviciu, dar şi în legătură cu legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Judecătorii Curții Constituționale au decis să amâne dezbaterile pe Legea pensiilor speciale pentru data de 2 august. De asemenea, discuțiile pe Legea cumulului pensiei cu salariul au fost amânate pentru 21 septembrie.

Motivul amânării îl reprezintă ”necesitatea unor lămuriri suplimentare”.

”Dosar nr.1727A/2023 – Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – amanat pt 2 august

Dosar nr.1726A/2023 – Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – amanat pentru 21 septembrie”.

Această amânare reprezintă o problemă foarte mare pentru România, Guvernul fiind obligat să adopte cele două legi până la începutul lunii septembrie pentru a putea depune cererea pentru tranșa a treia de bani din PNRR.