Justitie

CARE AR FI NOUTATEA? Așa au făcut toate partidele de la Guverbare: Daniel Horodniceanu, șterge pe jos cu ”Piedoiu”: ”Codurile s-au modificat după interesele unor lideri urmăriți penal”

Procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a criticat modul în care au fost aduse modificări legilor Justiţiei, inclusiv în decembrie 2022, în timpul mandatului ministrului Cătălin Predoiu, susţinând că modificările la Codurile penale au fost făcute, la un moment dat, „aşa cum dictau interesele unor lideri urmăriţi penal, intrigaţi de faptul că atunci când săvârşeşti o infracţiune ai putea să şi răspunzi penal”.

Horodniceanu spune că de ani buni Codurile penale se modifică după pofta politicienilor

„Deşi sunt prezent la tribună în calitate de vicepreşedinte al CSM, perioada de referinţă, şi anume 2022, m-a prins ca procuror de execuţie în cadrul DIICOT. În această calitate, m-am confruntat mai întâi cu proiectele, apoi cu modificările legislative din ultimii ani, încheind cu cele din decembrie 2022. Asistăm, din păcate, de o lungă perioadă de timp, la modificări succesive ale legilor Justiţiei în formele lor cele mai variate, aşa cum, în principiu, la un moment dat, conveneau celor care le modificau. Am asistat la modificări succesive ale Codurilor penale şi de procedură penală aşa cum dictau interesele unor lideri urmăriţi penal, intrigaţi de faptul că atunci când săvârşeşti o infracţiune ai putea să şi răspunzi penal”, a declarat Horodniceanu la prezentarea activităţii Ministerului Public (parchete) pe anul 2022, unde a asistat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Vicepreşedintele CSM a făcut referire şi la Secţia specială, pe care o consideră o instituţie din interiorul Justiţiei folosită contra magistraţilor incomozi, dar şi la deciziile controversate ale Curţii Constituţionale.

„Au fost create şi folosite instituţii din Justiţie împotriva Justiţiei înseşi, cu consecinţa unui asalt făţiş asupra unor magistraţii incomozi. Şi de parcă nu erau suficienţi legiuitorii în România, la un moment dat Curtea Constituţională a devenit ea însăşi un legiuitor pozitiv, prin unele decizii pe care le-a emis”, a precizat Horodniceanu.

Exit mobile version