In vizor

”Caracatița” din interiorul CTP Cluj – Ungureanu: „Este dominată de clanuri…” VIDEO

Scris de 372

Sunt foarte mulți pensionari de lux la CTP care ocupă poziții cheie în companie, în timp ce tinerii nu au nicio șansă să se angajeze pe bază de concurs într-o companie finanțată din bani publici, unde criteriile de angajare sunt bazate pe apartenența la clanul Neag sau la partidul afacerist PNL Cluj-Napoca, semnalează deputatul Emanuel Ungureanu, candidat USR-Plus la Primăria Cluj-Napoca. În mod cert, este vorba despre o încrengătură rămasă voit neobservată de către structurile care ar fi trebuit să ancheteze nepotismul, cumetria și tovărășia de partid care au pătruns în destule instituții, regii și companii de stat, precum este cazul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, condusă dintotdeauna de același Liviu Neag. 

„CARACATIȚA! 

Vă aduceți aminte de filmul italian Caracatița?

De un Corrado Cattani ar avea nevoie DNA Cluj , dar, nu îl are…

De ce?

Compania de Transport Public Cluj-Napoca(CTP) este dominată de clanuri.

Clanul cel mai important este constituit în jurul familiei, nășiilor și cumetriilor șefului companiei: Liviu Neag. 

Acest domn conduce compania din epoca tragic-comică a lui Funar, pe vremuri se numea RATUC, acum se numește CTP, la vremuri noi, tot… ei.

Vărul candidatului PNL la primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, adică Adrian Boc, lucreaza pe bani mulți în companie ca șef la ateliere de tramvaie.

Aveți idee cât câștigă vărul lui Boc din banii clujenilor?

Tot în CTP lucrează alte neamuri și pile ale mai marilor PNL, pe salarii foarte grase…

Și dacă vărul nu era suficient, să știți că mai este un motiv pentru care Boc îl ține în funcție pe Liviu Neag: Neag iubește transportul pe bază de motorină și autobuzele mov frumoase Mercedes Benz, cumpărate din banii noștri, făcute în Turcia”, notează Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare. 

sursa video: emanuelungureanu/facebook

După cum semnalează deputatul clujean, autobuzele mov marca Mercedes-Benz, care au încăput în flota CTP Cluj și pentru care Primăria a plătit din banii contribuabililor clujeni, nu sunt decât niște mijloace de transport de mâna a doua, din Turcia…

în imagine: Liviu Neag (stânga) și Emil Boc (dreapta)

„De ce nu s-au cumpărat autobuze Mercedes Benz din Uniunea Europeană și s-a preferat Turcia?

Așa cum spuneam mai sus DNA Cluj ar trebui să ne răspundă, dar acolo e o liniște de mormânt.

Concluzie:

Clujul este sufocat de trafic și de noxe, iar Neag nu iubește transportul electric pentru că nu face bani din el. 

Până mai ieri, Liviu Neag le spunea apropiaților cum că troleibuzele nu sunt un mijloc de transport eficient, pentru că, citez “nu trag la deal”.

Evident, o prostie fără margini.

Nu există nicio justificare logică și economică în spatele deciziei CTP și a primăriei Cluj-Napoca de a achiziționa în ultimii ani zeci de autobuze Diesel, second-hand, cu peste 1 milion de kilometri, care mai apoi se vopsesc în mov…”, adaugă Ungureanu. 

În mod constant, Ziar de Cluj a reflectat problemele din interiorul Companiei de Transport Public, abuzurile controlorilor, dar și încrengătura de tovarăși ce a cuprins această entitate aflată în subordinea Primăriei și sponsorizată în permanență din bugetul public, din banii clujenilor. 

în imagine: Liviu Neag – director general Compania de Transport Public Cluj-Napoca 

În urmă cu un an de zile, Ziar de Cluj publica o listă cu rudeniile și tovărășiile din cadrul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, după cum urmează:

Micle Cristian – ginere – șef Secție Troleibuze. 
Neag Daniel – nepot – șef Atelier Troleibuze.
Micle Cornel – fratele ginerelui Micle Cristian – Șef Exploatare Autobuze.
Micle Liviu – inginer, maistru atelier autobuze.
Tomoș Adrian  – verișor – șef Atelier Tramvaie, membru personal TESA. 
Concomitent ocupă funcția de președinte sindicat CTP.
Tomoș Lia, soția domnului Tomoș Adrian  – șef birou financiar.
Oaida Alin  –  șef exploatare (printre altele, șeful controlorilor CTP).
Oaida Oana, soția domnului Oaida Alin – activează în aceeași entitate în funcția de șef birou aprovizionare.
Ioana Neag – inspector Resurse Umane.

Mai multe detalii aflați accesând link-ul de mai jos:

CITEȘTE ȘI: Marea famiglie a Companiei de Transport Public: rude, cumetri și tovarăși

De altfel, dincolo de reclamă, adică de cele câteva autobuse electrice care circulă prin centrul orașului, Compania de Transport Public a continuat să achiziționeze mijloace de transport în comun la mâna a doua, pentru zona metropolitană.

CITEȘTE ȘI: INADMISIBIL: Primăria lui Boc sparge peste 300 de mii euro pe autobuze second hand pentru cetățeni „de mâna a doua”

În plus, periodic, Curtea de Conturi a identificat nereguli și abateri în cadrul administrației locale (rapoarte contestate de Primărie), dar și a structurilor aflate în subordine, precum CTP Cluj-Napoca, iar în urma ultimului control de acest fel, inspectorii Curții de Conturi au constatat un prejudiciu de peste 100.000 de lei în compania condusă de Liviu Neag. 

CITEȘTE ȘI: CURTEA DE CONTURI: Compania de Transport Public a prejudiciat bugetul Primăriei cu peste 100.000 lei. Cum susțin clujenii un serviciu neperformant

Emanuel Ungureanu, candidat USR-Plus la Primăria Cluj-Napoca, propune o serie de soluții pentru eficientizarea companiei de transport prin eliminarea nepotismului, dar și altele, precum:

Desființarea nepotismului din cadrul CTP, toți cei menționați în video sunt angajați pe bază de pile, NU în baza unui concurs;
Reorganizarea curselor și a orarului;
Investiții serioase în extinderea liniilor de tramvai și electrificarea unor noi rute pentru troleibuze;
Linie de tramvai Mănăștur-Florești, finanțabilă din fonduri europene prin Programul Operațional Regional: 50 de milioane de euro, 7 km, are aviz de mediu din 2015.
Achiziționarea de troleibuze moderne, autobuze electrice și tramvaie moderne.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 9 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 14 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 15 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 17 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 19 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE