Politica

Caracatița banului public: LISTA protejaților primarului Cristian Matei din Turda, care au primit posturi bănoase în societăți comerciale de stat

Scris de 566

O listă lungă cu numele protejaților primarului PNL din Turda, Cristian Matei a fost făcută publică de rivalii săi politici de la Partidul Mișcarea Populară Turda. Conflictele dintre consilierii locali PMP și primarul din Turda sunt mai vechi. De exemplu, în ședința de Consiliu Local din decembrie 2020, consilierii PMP, PSD și USR-PLUS au părăsit sala, nemulțumiți că pe ordinea de zi au fost introduse proiecte pe ultima sută de metri. O altă nemulțumire vizează propunerea PMP de acordare de burse școlare, proiectul fiind ignorat de Cristian Matei, care, în opinia rivalilor săi politici, este mai preocupat să își mențină și să numească prietenii în funcții bine plătite în instituții și societăți comerciale de stat.

Redăm comunicatul de presă transmis de Partidul Mișcarea Populară:

Alianța PNL-UDMR Turda este preocupată de numirea oamenilor lor (pentru ”merite deosebite” și ”servicii aduse partidului”) în Consiliile de Administrație de la SC Salina Turda SA și SC Domeniul Public Turda SA.

Iată pe cine sprijină PNL-UDMR Turda:

În Consiliul de Administrație al societății Salina Turda SA:

– Apahidean Dorin. Mâna dreaptă a primarului Matei Cristian. În prezent, ocupă funcția de administrator public al Primăriei Turda (pe care o va menține). Fata sa este purtătorul de cuvânt al primarului Matei Cristian și încasează sute de milioane de lei vechi pentru această activitate. Apahidean Dorin a mai fost în CA la Salina Turda, perioadă în care societatea a derulat afaceri cu firma mamei sale (incompatibilitate). A câștigat 133.000 de lei/an, din funcțiile deținute în primăria Turda, CA Salina Turda și proiecte europene gestionate de Primăria Turda.

– Koble Ladislau Levente. Apropiat al primarului Matei Cristian. Este avocatul lui, cu care se sfătuiește. În prezent, este membru în Consiliul de Administrație la SC Domeniul Public Turda SA. Este nașul lui Stelu Luca.

– Corpodean Dorel. Prieten bun al primarului Matei Cristian. Fost director la TurdaLact, societate care a intrat în faliment în urmă cu mai mulți ani. A fost președinte și pe la echipa de fotbal locală. Fiul lui s-a aflat pe lista de consilieri locali ai PNL Turda, la alegerile locale din 2020.

– Filip Dragoș. Partener de afaceri al fiului primarului Matei Cristian, Matei Ionuț. Este co-fondator al societății Edotec, care aparține în prezent fiului primarului și soiei acestuia (Matei Ionuț și Bogdan și Matei Geanina Silvia).

– Sârbu Lidia Ancuța. Soția consilierului local PNL Turda, Sârbu Paul Marius, care a desfășurat afaceri cu Primăria Turda, condusă de primarul Matei Cristian Octavian, prin firmele sale, și înainte de alegerile locale din 2020.

– Peter Arpad. Omul UDMR-ului.

– Varo Grigore Lucian. Susținător al primarului Matei Cristian. A fost pe lista de consilieri locali ai PNL Turda, la alegerile locale din anul 2020.

*iniţiatori proiecte de hotărâre, consilierii locali (PNL-UDMR): Orbean Ioana, Sălăgean Aron Adrian, Năstase Paul, Sur Mara și Csep Leylla.

În Consiliul de Administrație al societății Domeniul Public Turda SA:

– Bichiș Cornelia Steluța. Soția fostului consilier local Bichiș Sorin. Acesta a trecut în tabăra lui Matei Cristian, pe vremea când era consilier local al PNL-ului condus de fostul primar Ștefănie Tudor, și a primit un post călduț la Compania de Apă Arieș.

– Pogăcean Femița. Susținută de primarul Matei Cristian și în trecut, pentru același Consiliu de Administrație. În anul 2014, când a candidat pentru Consiliul de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA, a obținut media 0,00. În prezent este președintele Consiliului de Administrație al SC Domeniul Public Turda SA, funcție obținută după ce Matei Cristian a ajuns primar. Fost contabil la TurdaPan, societate care a fost preluată de Corpodean Dorel, apropiatul lui Matei Cristian.

– Vincze Andreea Eva. Susținută de UDMR.

– Moldovan Florin Ion. Angajat la Compania de Apă Arieș SA, societate condusă de ginerele primarului Matei Cristian. Este apropiat al primarului Matei Cristian. Este soțul secretarei primarului Matei Cristian, Moldovan Diana (fostă membră PSD, apoi PNL, după ce Matei Cristian a schimbat macazul intereselor).

– Popescu Alin. Fost angajat la Compania de Apă Arieș, unde director este ginerele primarului Matei Cristian. În prezent este directorul societății de transport public, TUP Turda SRL, fiind considerat un apropiat al primarului Matei Cristian.

– Solonaru Paula Teodora. Este avocat. Susținătoare a primarului Matei Cristian.

– Oltean Augustin Cornel. Susținător aprig al primarului Matei Cristian, după ce în trecut a susținut PPDD și ALDE. Și-a făcut și un site, unde îi aduce laude. A fost pus vicepreședinte la clubul de fotbal Sticla Arieșul Turda, în 2020, tot în urma unei hotărâri inițiate de primarul Matei Cristian și pusă în aplicare de actualul consilier local PNL Turda, Năstase Paul. Are ZERO venituri declarate oficial, trăind din mila altora. A fost declarat insolvanbil de Primăria Turda, fiind declarat în familemnt personal, ca persoană fizică. În mod normal, veniturile încasate de la CA al SC Domeniul Public Turda SA ar trebui să meargă pentru acoperirea datoriilor mari care le are față de bugetul local.

* iniţiatori proiecte de hotărâre, consilierii locali (PNL-UDMR): Orbean Ioana, Sârbu Paul Marius, Năstase Paul, Sur Mara și Csep Leylla.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Eveniment
  Sindicatele din educație continuă greva și săptămâna viitoare: Nu ne-ați convins că, după încheierea grevei, veți investi cu adevărat în educație. Nu v-ați asumat printr-un act normativ că, odată cu apariția noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu pe economie
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE