Politica

Candidează George Simion la Primăria Cluj-Napoca? Ce a spus liderul AUR

George Simion susține că nu va fi el cel care îl va contracandida pe primarul Emil Boc la alegerile locale, însă speră să găsească persoana potrivită. Liderul AUR a declarat că formațiunea pe care o conduce speră să obțină 7-9 locuri în Consiliul Local.

Sunt prezent cu mare drag la Cluj. Sunt din ce în ce mai prezent la Cluj-Napoca și în județul Cluj. Îmi doresc să iau parte activ la viața socială și politică de aici. Eu pot să zic că îmi este foarte drag Clujul și voi veni din ce în ce mai mult aici, pentru că nu există opoziție. Nu o să refuz nicio bătălie locală. Cu siguranță, nu sunt eu, nici pe departe, cel mai potrivit ca să-i fac opoziție politică și să-l contracandidez pe domnul Emil Boc. Sper din suflet să găsesc acea persoană. Vizăm 7-9 locuri la Consiliul Local Cluj-Napoca. Legat de o candidatură la Consiliul Județean, am spus și pot spune că este județul meu, al nostru. Este un județ al unor inimi românești care și-au adus contribuția enorm la istoria României. O să mă vedeți pe stradă, în campanie. Nu vizez o candidatură la nivelul alegerilor locale. Vreau să-i cunosc și mai mult pe clujeni. Nu știu încă dacă voi candida la prezidențiale. Vom anunța după alegerile europarlamentare”, a declarat liderul Alianței pentru Unirea Românilor.

În schimb, George Simion a lansat o provocare pentru primarul Emil Boc. Acesta i-a transmis edilului că dacă nu va realiza patru stații de metrou până în vară sî își dea demisia.

Sunt luni bune de când vin în Cluj și văd anumite lucruri care pur și simplu nu sunt normale. Să încep cu municipiul Cluj-Napoca. Are un buget enorm. Nu se face nimic notabil cu el. Centura este o minciună, metroul e o poveste, Spitalul regional de urgență este o fatasmagorie. Este pur și simplu strigător la cer că acest oraș minunat, cu un buget imens, beneficiază de atât de puțin în realitate. Am documentat până acum și mare parte din bugetul din Cluj-Napoca merge spre găurile negre de la RADP și CTP. Îi cer și domnului Emil Boc niște termene clare. Dacă până în august nu termină patru stații de metrou să își dea demisia”, a mai declarat George Simion.