Din oras

Candidatura lui Ponta, promovata in Hoia cu gulas, bere si Coco Jambo

Aproximativ 200 de persoane, marea majoritate pensionari, si-au petrecut ziua de sambata pe platoul din Hoia. PSD Cluj, cu mai toti liderii sau locali i-au cinstit cu bere, apa minerala si gulas de miel, meniu asezonat cu muzica din discotecile anilor ’90. La final, au aflat din discursurile ministrului Aurelia Cristea si a liderului Remus Lapusan ca s-au intalnit in poiana ca „sa ne incarcam pozitiv in mijlocul naturii”, dar si ca sa nu uite cu cine se voteaza la prezidentiale. La final, doamna Cristea a dovedit ca stie sa joace pe muzica populara, incingand un dans furtunos cu un pensionar.

Vestea petrecerii din padure s-a raspandit prin SMS. 

„Sambata, 30 august, ora 11 sunteti invitati sa luati parte la o actiune de socializare organizata de doamna ministru Aurelia Cristea pe platoul de la Hoia”, se arata in mesaj. 

La ora anuntata multimea era deja bine inchegata in poiana care a gazduit toate petrecerile comunsite de 1 Mai si 23 august , ingrosandu-se cu siruri de oameni care urcau domol coasta. 

Adaptabili si inventivi, pensionarii au fost gata de picnic cat ai bate din palme. S-au instalat comod la umbra, la marginea padurii si au venit echipati cu tot felul de accesorii, de la umbrele la scaune si mese pliabile.

Multimea s-a aranjat in grupuri, sporovaind vesel, cu un ochi la zona in care se pregateau bauturile si mancarea. La scena straveche de ciment de la baza pantei, un Dj pune muzica vesela, hituri ale anilor ”90. Shaggy, Spice Girls, Me and You, Wanabe rasuna sprintar din boxe, antrenand atmosfera. Cand a fost clar ca se da bere si apa minerala, s-a format pe data o coada, iar Teodor Pop Puscas si Ioan Oleleu s-au tras mai in spate, conspirativ, ca sa povesteasca ceva important. 

Pensionarii care au ajusn primii urca acum victoriosi cu pahare de bere sau apa in mana. 

„Ia rapide si be!”, striga o femeie catre sotul ei, langa masa din mijloc.

In sfarsit, iata ca se da si mancarea, gulas de miel incalzit in ceaune langa „stand”. Coada prelunga se inveseleste acum pe Coco Jumbo. 

„Lasa, draga, poate ca acum iese Aurelia la alegeri, Doamne feri sa castige tot Udrea!”, spune o doamna catre prietenii langa care asteapta sa se rareasca randul, in apropierea mirobuzului cu bunatati. 

„Da, tu, da’ sa vezi ca Udrea iese, ca Basescu e puternic, ce vrea el face acum!”, ii raspunde cumatra interpelata. 

Pravaliti pe iarba sau inchesuiti la masa organizatorilor, pensionarii savureaza multumiti gulasul servit in farfurii de plastic. Unii au stat de mai multe ori si pun mancare si in punga, sa aiba si acasa. 

”Mancati, mai, ca parca ati scapat de la Gherla!”, striga un clujean catre un grup, in timp ce altul e mandru nevoie mare ca „70 de voturi am strans intr-o singura zi”‘.

Inainte ca „petrecerea” sa se sparga, Aurelia Cristea, imbracata regulamentar cu pantaloni, bluza si vesta, urca pe scena alaturi de Remus Lapusan. Acesta din urma a anuntat calendarul de intalniri, de la conferinta municipala, la cea judeteana, pana la ziua lansarii candidatului Ponta.

„Ma bucur ca sunt aici alaturi de dumneavoastra, ca am venit sa ne incarcam cu energie pozitiva in mjlocul naturii, sa ne incarcam cu energie pentru perioada de campanie care urmeaza, din tot ceea ce inseamna energia fiecaruia dintre noi, astfel incat, in 17 noiembrie sa sarbatorim impreuna victoria prim-presedintelui PSD Victor Ponta”, a declarat ea pe scena de ciment, in aplauzele pensionarilor din poiana. 

„Cred ca vom avea de data aceasta, dupa 10 ani de dezbinare si ura, in sfarsit, un presedinte care va asigura echilibrul atat de necesar, linsitea, armonia si constructia unei societati sanatoase, in care sa avem cu totii grija si de ceea ce inseamna viitorul tinerilor, dar si o conditie de trai rezonabila si la standarde bune, sanatoase a celor care  sunt pensionari, a celor care au muncit o viata intreaga si pentru ca astazi sa se bucure de rezultatele muncii lor. Aceasta este miza noastra, nu avem nevoie sa ne luptam cu nimeni, avem nevoie sa aratam ca stim sa fim echilibrati, ca stim sa facem aceste lucruri, ca toate masurile care s-au laut in ultimii doi ani si jumatate merg in acest sens: a unei constructii sanatoase a Romaniei, a intregii demnitati a intregului neam si a unei armonii sau a unei politici publice de dezvoltare, de prosperitate, si in care sa fim cu totii mandri ca suntem romani. Eu va multumesc inca o data, va doresc din toata inima o zi frumoasa, splendida, multa, multa putere de munca. Va astept, evident, in campanie, pe fiecare dintre dumneavoastra, avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra, avem nevoie sa trasmitem acest crez: de a avea linisite, creativitate si constructie in ceea ce priveste viitorul acestei tari. Sa aveti o zi frumoasa, va imbratisez, va iubesc pe toti si sa stiti ca suntem aici aproape si chiar daca misiunea ne-o desfasuram la Bucuresti, nu uitam nici o nclipa de tot ceea ce ne spuneti fiecare dintre dumneavoastra”, a adaugat ministrul. 

Microfonul a fost preluat iar de catre Remus Lapusan. 

„Inainte de a va invita la dans, binenteles, trebuie sa ii salutam si pe colegii care ne-au ajutat astazi sa avem o petrecere reusita, pe domnul vicepresedinte secretar executiv de la PSD Domnul Oleleu, sa-l aplaudam, ca el isi face datoria, chiar daca altii spun altceva. Sa-i multumim domnului Puscas Teodor pentru ajutor, domnului Oniga Gabriel, domnului Chifor si toti care au contribuit ca noi sa ne simtim bine astazi. In rest, cu siguranta ca stiti ce aveti de facut, cu siguranta ca veti fi aproape, cu siguranta ca toata organizatia judeteana este aproape de tot ce inseamna cetatean din municipiu si din judetul Cluj. Suntem impreuna, si impreuna pentru Romania va fi deviza castigatoare. Mandri ca suntem clujeni, in primul rand. Doamne ajuta!”, a rostit Lapusan. 

Multimea a aplaudat si imediat din boxe a rasunat muzica populara. Nici nu a coborat bine Aurelia Cristea de pe scena, ca un pensionar din apropiere s-a repezit si a luat-o la joc, invartindu-se apoi zdravand de cateva ori pe scena, dupa care i-a sarutat mana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *