In vizor

Candidatura lui Claudiu Bleonț pentru Primăria Beliș e contestată din interiorul PNL, partidul din partea căruia actorul bucureștean ar candida

Actorul Claudiu Bleonț s-a îndrăgostit de Beliș. Fără să întrebe Belișul dacă dragostea e reciprocă, actorul a dat fuga la sultan, iar sultanul Ludovic, impresionat de dragostea mărturisită a actorului, a încredințat imediat comuna celui mai nou pețitor al scaunului de ispravnic, scrie ziarulfaclia.ro.

Mulți consideră că numirea lui Bleonț drept candidat din partea PNL este o ofensă adusă comunității. Adică, Belișul este privit „de la centru” ca o colonie de babuini, incapabilă să-și găsească liderul din rândurile sale, așa că trebuie adus un actor de la București, unul care, după trei luni de stat în sat (pe perioada pandemiei, când nici vecinii nu și i-a putut cunoaște bine!) are, brusc, revelația că i-ar sta bine în fruntea turmei. Care este argumentul lui forte, pentru a-și susține pretenția? S-a îndrăgostit de Beliș! Iar dacă sultanul a girat încredințarea (adică logodna), probabil tot el îi va fi și staroste la nuntă. Dacă va fi nuntă, desigur!

Organizația locală PNL Beliș nu a fost anunțată oficial despre desemnarea lui Bleonț

Liderul organizației locale PNL Beliș, Viorel Crainic, spune că până la acest moment organizația nu a fost anunțată oficial, nici telefonic, nici printr-o hârtie scrisă, că are un membru nou sau că cineva din afară ar candida din partea partidului pentru funcția de primar al comunei.

„Văd că e o procedură nouă, acum, să anunți candidaturi fără a ține cont de propunerile sau de părerile organizațiilor din teritoriu. Nu spun că e un lucru general, spun doar că asta s-a întâmplat la Beliș, dacă e să dăm crezare zvonului despre potențialul candidat PNL care este vânturat acum prin presă, ca propunere pentru comună. Nu spun că ar fi una bună sau una rea, nu mă refer la calitatea candidatului, mă refer doar la modul cum acesta este desemnat. Adică, cum poți tu să desemnezi un candidat fără să întrebi, măcar, organizația locală: «Voi ce părere aveți, ce credeți, care este candidatul cel mai potrivit pentru comuna voastră?». Înseamnă că nu contezi, ca organizație locală! Adică, pentru ce contezi, dacă nu ai dreptul să propui un candidat, tu, ca organizație locală? Cum poate cineva din afară să cunoască mai bine decât tine realitatea dintr-o anume zonă sau dintr-o anumită comunitate? E o procedură ciudată, pentru mine!” – a declarat, pentru Făclia, liderul organizației locale PNL Beliș, Viorel Crainic.

„Încă consider o glumă, această anunțată candidatură a d-lui Bleonț”

„În momentul acesta, încă, eu consider că această anunțată candidatură a d-lui Bleonț este o glumă! Sigur, Claudiu Bleonț este un nume cunoscut în… lumea lui artistică, în mediul artistic și nu vorbim de valoarea lui artistică, nici de valoarea lui umană, morală, de valoarea persoanei lui, ci vorbim de faptul că, dintr-o dată, după o lună, două, trei, după ce vii într-o comunitate și nu poți nici măcar să-i saluți pe cei din jurul tău – pentru că, fiind pandemie, stai în casă! -, uitându-te pe geam îți dai seama că tu te regăsești acolo dintotdeauna! Și brusc, când ieși în drum – că deblochează guvernul ușile și starea de urgență este suspendată – ai o revelație: «Vreau să fiu primarul vostru!» Sigur că o iei ca pe o glumă, nu? Venind această propunere din partea unui artist, zici: «Da, ei sunt un pic mai… fanteziști, sunt oameni mai de… distracție, oameni care gustă glumele și care știu să arunce o glumă atunci când trebuie». Ei, dar gluma asta văd că este acum tratată la modul serios, prin aceea că acest domn Claudiu Bleonț chiar a fost hirotonit de la București sau de la Uniunea Europeană sau de la cine mai știe cine face desemnările, pentru Beliș. Ați văzut ce interesantă devine, dintr-o dată, comuna Beliș, pentru toți? Îl trimitem acolo pe dl Claudiu Bleonț pentru că… ce? Pentru că această comunitate nu este capabilă să facă o propunere din rândurile membrilor ei! Această comunitate este considerată și tratată de către cei care fac asemenea desemnări ca o colonie de babuini, unde nu se poate găsi un lider, sau un mascul alfa ori o femelă, care să-i reprezinte” – a mai declarat Crainic.

Acesta a amintit că sunt actori clujeni care sunt mai legați sufletește de Beliș decât Bleonț, și legați chiar și printr-un business, și totuși nu și-au manifestat pretenția de a fi primari ai comunei. În acest sens, Viorel Crainic i-a amintit pe fiii actorului Dorel Vișan, care de 10-12 ani au un business în turism, în comună, „dar dl Dorel Vișan, care este mai legat de locurile astea decât un actor dintr-o altă regiune a țării, nu a avut pretenția să fie ales primar”.

„Vom aplica dictonul Brătienilor: «Prin noi înșine»!”

Întrebat care va fi atitudinea celor din organizația locală PNL Beliș în cazul în care Bleonț va fi desemnat/ anunțat oficial și va rămâne candidat al partidului pentru funcția de primar, Crainic a declarat că pnl-iștii din Beliș vor aplica dictonul liberal promovat de Brătieni – „Prin noi înșine!”.

„Adică, vom găsi un om pe care să îl promovăm, un om de-aici, care să ne reprezinte, un om care ne cunoaște și pe care îl cunoaștem și care chiar ne cunoaște problemele. Pentru că nu vii să spui, după două luni de stat în Beliș: «Am găsit soluția la toate problemele voastre!». Ca să găsești soluția, trebuie să știi problema, or asta nu o știi după două luni. Nu după două… descălecări ale lui Bleonț, gata, se rezolvă toate problemele din Apuseni” – a mai spus Crainic.

Potrivit acestuia, președintele PNL, care îl va fi „primit și hirotonit” pe Bleonț candidat la Beliș, va trebui să îi trimită acestuia și votanții, ca să-l sprijine, „pentru că oamenii din sat primesc numirea asta, dacă este reală, ca pe o batjocură la adresa lor”.

***

Actorul Claudiu Bleonț locuiește de trei luni la Beliș, și-a făcut buletin de Beliș în 27 mai a.c., fiind domiciliat la Vila Vals, recent achiziționată de un italian. Pentru că „s-a îndrăgostit” de Beliș, vrea să fie primar la Beliș, iar candidatura sa, din partea PNL, a fost girată (conform propriei declarații) de primul ministru (sultan) Ludovic Orban.

Întrebat ce consideră că îl recomandă în mod special pentru această funcție, Claudiu Bleonț a răspuns, la începutul lunii iunie, pentru Făclia: „Experiența mea ca actor, ca unul dintre actorii importanți ai generației mele, CV-ul, faptul că sunt, în momentul acesta, colaborator la două teatre naționale de marcă”. De asemeni, a venit cu argumentul că „a face un spectacol de teatru înseamnă a administra o situație dintre oameni”, și că are colegi, „George Ivașcu, care a ajuns ministrul Culturii, sau Maia Morgenstern, care este directoarea Teatrului Evreiesc din București”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *