Din oras

Când vor scăpa de containere pasagerii care pleacă de pe Aeroportul din Cluj?

De aproape un an, pasagerii care zboară de la Cluj-Napoca au fost nevoiți să se adapteze condițiilor oferite de aeroport pe perioada derulării lucrărilor la noul terminal de plecări. Astfel aceștia au stat ore întregi în containere improvizate în pcioare, înghesuiți, iar vară în căldură deoarece sistemul de aer condiționat nu făcea față. Pasagerii au ajuns chiar să recomande să se evite plecarea din Cluj dacă există o altă alternativă.

Lucrările la noul terminal trebuiau să se finalizeze în februarie, dar termenul a fost devansat pentru sfârșitul lunii mai, ceea ce a mai adus alte câteva luni în care plecările se făceau din containere.

Citește și:

Pasagerii încă stau cu orele înghesuiți în containere pe Aeroportul din Cluj. Termenul pentru finalizarea noului terminal a tot fost prelungit

Iată însă că acest coșmar este pe cale să se sfârșească, după cum a ținut să precizeze primarul Emil Boc. Se pare că lucrările la noul terminal se vor finaliza curând, iar inaugurarea va avea loc în 4 iunie.

„Nivelul următor de dezvoltare a Clujului este extinderea Aeroportului Internațional, și în 4 iunie, aeroportul va inaugura noul terminal cu o capacitate mai mare pentru a asigura conectivitatea noastră pe cale aeriană”, a afirmat Boc, la Radio Someș.

Proiectul presupune extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și a platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați. Noile spații vor fi dotate cu aparate de securitate de ultimă generație de tip standard C3, urmând a fi realizate două porți de îmbarcare pentru zborurile externe și o poartă de îmbarcare pentru zborurile interne.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este 365.708.900,80 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.618.899 lei Proiectul este realizat de ssocierea de firme BOG’ART-UTI-ACI.