Eveniment

Când va fi aprobat bugetul local? Emil Boc a făcut anunțul: „Sectoare economice importante sunt la terapie intensivă”

Sectoare economice întregi se află „la Terapie Intensivă”. În Cluj, autoritățile nu au reușit să susțină domeniile economice afectate de pandemie din cauza întârzierii cu care Guvernul de coaliție Cîțu a aprobat bugetul central. Drept rezultat, sectorul cultural, dar și horeca sunt la pământ: „Resursele financiare sînt întârziate anul acesta, pentru că bugetul național a fost aprobat cu întârziere”, a fost explicația oferită de edilul Clujului. 

Sectoare economice întregi, la Terapie Intensivă

Emil Boc: „Vor fi alocate resursele financiare. Sînt întârziate anul acesta, pentru că bugetul național a fost aprobat cu întârziere”

„Realitatea e că avem o stare de oboseală și de tensiune în societate. 

Trăim vremuri grele. 

Cei care trăiau greu, o duc și mai greu. 

Pe de altă parte, sectoare economice importante precum horeca, turismul, industrii creative, festivalurile – sunt aceste sectoare economice la Terapie Intensivă”, a susținut primarul Emil Boc. 

Potrivit acestuia, din cauza aprobării cu întârziere a bugetului central de către Guvernul Cîțu, nici autoritățile locale nu au avut posibilitatea să intervină cu resurse financiare pentru sprijinirea sectoarelor afectate. 

Totodată, edilul a oferit și un orizont de timp pentru aprobarea bugetului municipiului Cluj-Napoca 2021.

Cele mai afectate sectoare sunt cele culturale, sportive, horeca etc.

„Anul acesta, la fel ca anul trecut, asociațiile culturale, ong-urile, structurile sportive, U Cluj, va avea… vor avea asigurate resursa financiară cel puțin la nivelul de anul trecut. 

Nici anul acesta nu vom coborî nivelul de finanțare, nici pentru cultură, nici pentru sport, adică și pentru cultură și pentru sport, s-o spun în termeni pozitivi. 

Vor fi, evident, alocate resursele financiare. 

Sînt întârziate anul acesta pentru că bugetul național a fost aprobat cu întârziere și sîntem dependenți de aprobarea bugetului, care va fi undeva între 20 și 25 aprilie aprobat bugetul local, și-a exprimat încrederea Emil Boc.  

Dacă în anii anteriori bugetul Clujului era aprobat în luna februarie, cel târziu în martie…

Bugetul Clujului de anul trecut a fost supus dezbaterii publice încă din luna Ianuarie

…în acest an din cauza aprobării cu întârziere de către Guvernul PNL-ist de coaliție Cîțu a bugetului național, autoritățile locale au publicat bugetul municipiului Cluj-Napoca 2021 în dezbatere publică cu întârziere. 

Dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget al municipiului Cluj-Napoca 2021 s-a încheiat abia recent, în 6 aprilie 2021. Detalii AICI.

Cel mai probabil, bugetul Clujului pe anul 2021 va fi aprobat până în data de 25 Aprilie 2021. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *