Politica

Când trădarea e o virtute! Cristina Burciu mușcă mâna care a hrănit-o și atacă din nou PSD

Politicienii români nu sunt de stânga sau de dreapta, sunt de sens giratoriu, spune o vorbă din bătrâni. Astfel, pe cine să mai mire când unii trădează PSD și fac mendrele rivalilor. Totuși, când trădezi parcă e de bun simț să stai ascuns o perioadă, nu să te mândrești cu acest lucru.

Însuși Victor Ponta, regele dubioșeniilor politice, remarca autoironic: „După 6 milioane de „Puie Monta” e cazul să fii smerit o perioadă destul de lungă”. Așadar, de ce unii nu-l ascultă pe Ponta nu prea știm.

De exemplu, doamna Cristina Burciu, deputat PSD ajunsă acolo din întâmplare. Deputat, care fără PSD la ora actuală nu ar fi existat în politică. În loc să stea ascunsă, cu capul pitit în pământ ca struțul, Burciu își flexează mușchii pe internet și mușcă mâna care a hrănit-o. 

„Am luat la cunoștință decizia conducerii PSD și voi activa pentru moment în grupul deputaților neafiliați. Subliniez însă că nu am dorit în niciun moment să se ajungă la acest deznodământ, respectiv să iau hotărârea de a vota un nou guvern. Consider însă că am dat dovadă de maturitate politică, deoarece țara nu putea merge înainte într-o situație de criză permanentă, aveam nevoie de buget, de funcționarea instituțiilor statului, de plata salariilor și a pensiilor. Toate acestea ar fi fost în pericol în cazul în care noul guvern nu ar fi fost învestit.

Pe de altă parte, este regretabil că PSD a ajuns în această situație, de a pierde guvernarea prin moțiunea de cenzură, din cauza unui slab management politic și a incapacității conducerii de a menține un climat de unitate și solidaritate. Personal, nu am niciun regret, iar evoluția acestui partid în perioada următoare sunt sigură că îmi va confirma gestul. Voi avea în continuare respectul cuvenit pentru foștii colegi din PSD, cu speranța că vor reuși cu adevărat reformarea acestui partid cu tradiție din România.

Îmi voi continua activitatea parlamentară pe aceeași linie ca și până acum, respectiv voi susține proiectele legislative și inițiativele pozitive pentru îmbunătățirea vieții românilor. Pe plan local, voi rămâne în continuare alături de clujeni și la dispoziția lor. Îi voi sprijini, în măsura prerogativelor mele, să își rezolve problemele și să obțină răspunsurile dorite la toate aspectele pe care mi le vor sesiza”, a scris Cristina Burciu pe pagina sa de Facebook. 

Rămâne de văzut cine va râde la urmă. Un deputat fantomă rămas fără susținere politică, sau cel mai mare partid politic din România. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *