Editorial

Când și de ce ar fi nevoie de mutarea UNTOLD din oraș? Nu are legătură cu Parcul Central și nici cu “haterii”

Este clar că UNTOLD se îndreaptă spre altceva. La ediția de anul acesta, pentru prima dată au fost invitați artiști și trupe care nu sunt pe genul EDM. Au cântat Vama, Ellie Goulding, Hurts etc., artiști care cântă live, cu instrumente. Se vede de la o poștă că UNTOLD vrea să acapareze și alt fel de public, nu doar cel amator de electro dance music. În scurt timp va fi un festival hibrid, foarte posibil chiar de anul viitor.

În aceste condiții, apare întrebarea firească: va fi loc destul pentru UNTOLD dacă se extinde din punct de vedere al line-up-ului? 100% nu. S-a văzut și anul acesta că la concertul Armin van Buuren, Cluj Arena a fost neîncăpătoare, Sala Polivalentă a fost prea mică pentru numărul mare de oameni care ar fi vrut să vadă concertele din interior. Vineri și sâmbătă, spre miezul nopții, nimeni nu mai avea acces în sală pentru că era full. Acesta ar fi un motiv pertinent pentru mutarea UNTOLD în alt loc, într-un spațiu deschis și mult mai întins care să permită desfășurarea în voie a festivalului.

Și cum de multe ori există un “dar”…Dar, dacă s-ar muta UNTOLD, care ar fi soarta festivalului? Ar mai avea același succes sau ar avea același destin ca și Peninsula, care a murit imediat după ce a fost mutat?

Succesul UNTOLD se datorează și faptului că este în oraș, locul perfect de unde ajungi ușor acasă, la hotel, la mijloace de transport. E un loc curat, e urban și le place și fițoșilor, care nu s-ar duce să îl vadă pe Armin dacă ar cânta pe un câmp la marginea orașului, unde ar ajunge doar cu mașina sau cu autobuzul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *