In vizor

Când se vor deschide ștrandurile din Cluj? Data finală o va stabili vremea

Scris de 1,375

Odată cu încălzirea timidă a vremii, gândurile clujenilor zboară spre ștrandurile și piscinele exterioare care, însă, datorită temperaturilor scăzute din luna mai și a instabilității atmosferice, sunt încă închise. Ziar de Cluj i-a sunat pe administratorii ștrandurilor clujene pentru a afla când se vor deschide bazinele pentru publicul larg:

Bazinul Olimpic

Bazinul exterior din cadrul Centrului de Natație al Universității Tehnice (cunoscut de clujeni drept Bazinul Olimpic) se va deschide în funcție de condițiile meteo:

„Ca reper, pot să vă spun că ar trebui să fie consecutiv 3 zile la rând temperaturi undeva peste 25 de grade, încât să se poată deschide piscina olimpică exterioară. În funcție de asta, noi ne-am ajustat program și în anii trecuți. Nu am avut un program sau un grafic după care să nu fi putut merge cu plus, minus câteva zile înainte. Deci, practic, depindem de prognoza meteo. Dacă, într-adevăr, prognoza e promițătoare și e favorabilă timp de două-trei zile la rând, cu temperatură constantă, încât să se poată face baie afară, noi deschidem piscina olimpică. 

Au fost făcute modernizări excepționale în anii trecuți, cu investiții enorme la tot ce a însemnat instalația sanitară, de încălzire, spațiul arondat, grupurile sanitare. Tot ce a implicat spațiul de piscină a fost modernizat la nivelul anului trecut, s-au investit sume enorme – stația de purificare a apei, care stă sub piscina olimpică, tot ce înseamnă salubrizare, tot ce înseamnă autoreglare de salubrizare a apei, tot ce înseamnă temperatură automată, e vorba de o instalație performantă, automatizată , care controlează toți parametrii cu privire la temperatura și la salubritatea apei”, ne-a transmis Mirela Boțan, purtătorul de cuvânt al Universității Tehnice.

Ștrandul Clujana

Reprezentanții Ștrandului Clujana ne-au precizat că data deschiderii ștrandului va depinde de condițiile meteo. În prezent, se efectuează lucrări de renovare.

Aqua Parc Florești

Reprezentanții Aqua Parc Florești au declarat că, cel mai probabil, aqua parc-ul se va deschide în 1 iunie. Față de anul trecut, în interiorul aqua parc-ului va funcționa în plus și o facilitate de salino-terapie: o sală salină, un bazin cu apă sărată, saună finlandeză, zonă de gheață, baie de aburi, salină de copii, masaj și duș emoțional. 

Băile Cojocna

Băile Cojocna sunt deja deschise publicului. Anul acesta, Băile vor intra într-un proces de renovare, dar lucrările care se vor efectua vor fi hotărâte doar în ședința de Consiliu de săptămâna viitoare. Conform administratorului Băilor Cojocna, renovarea nu va presupune închiderea accesului pentru public. 

Sun Garden Resort

Reprezentanții Sun Garden Resort au declarat că piscina exterioară se va deschide începând cu data de 1 iunie, condițiile rămânând neschimbate față de anul trecut.

Grand Hotel Italia

Piscina de la Grand Hotel Italia se va deschide în funcție de condițiile meteo.

„Dacă se încălzește și e o săptămână în care e vreme bună și se poate sta, atunci se va deschide”, au precizat reprezentanții hotelului. 

Ștrandul Durgău – Turda

Ștrandul Durgău din Turda se va deschide, în funcție de temperaturile atmosferice, cel mai probabil în 1 iunie:

„Totul depinde de temperatura exterioară, este foarte important ca apa să ajungă la temperatura optimă, ceea ce înseamnă că ar trebui câteva zile calde înainte de deschidere. Într-o variantă fericită, la 1 iunie îl deschidem!”, a declarat Simona Baciu, director general al Salinei Turda.

Ștrandul Sun

La Ștrandul Sun, devenit „Ștrand Grigorescu RADP Cluj-Napoca”, după ce anul trecut au fost finalizate cu mare întârziere lucrările de renovare și după ce Ziar de Cluj a urmărit îndeaproape întregul proces de tergiversare a dării în folosință a ștrandului, reprezentanții RADP au intrat la apă, din punctul de vedere al comunicării. Directorul Ion Pantelimon nu mai răspunde la telefon de o lungă vreme, telefonul domnului Doru Teodorescu, purtătorul de cuvânt al instituției, respinge din start apelurile, iar doamna Ligia Medrea, cea care se ocupă de Ștrandul Grigorescu, după ce nu a răspuns astăzi la telefon, ne-a răspuns sec la SMS-ul prin care i se solicita simpla și banala informație când se va deschide bazinul exterior:

„Vă rog să adresați cererea dumneavoastră pe mail la office@radpcj.ro. Vă mulțumesc!”

În condițiile în care angajații pe bani publici ai acestei instituții nu pot comunica verbal, participând, probabil, de câteva luni deja, la un program intens de formare profesională – de scufundări în bazinul olimpic, nu vă putem informa în acest moment când se vor deschide piscinele exterioare ale acestui ștrand. Vom reveni în momentul în care vom primi răspunsul scris din partea RADP, probabil după 30 de zile.

Ștrandul de pe Strada Ta

Ștrandul de pe Strada Ta a fost deschis pentru toți clujenii, anul trecut, ca o facilitate publică gratuită, de fiecare dată când a plouat mai mult de 15 minute în oraș. El a rămas deschis atâta timp cât au permis condițiile atmosferice pentru că Primăria Cluj-Napoca, mărinimoasă, nu a luat niciodată măsuri eficiente de închidere mini-ștrandurilor alimentate de apa din cer și de izvoarele subterane, numite impropriu canalizări, care se revărsau abundent mereu, spre bucuria înotătorilor și a amatorilor de sporturi nautice.

Anul acesta, la fel ca în cazul celorlalte ștranduri, și Ștrandul de pe Strada Ta se va deschide de îndată ce condițiile meteo vor permite acest lucru. Încă nu am avut parte de ploile capabile a umple imediat bazinele stradale, însă anotimpul cald de abia începe.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 9 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 10 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 10 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 10 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 10 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 11 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE