Rautacisme

Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?

Poveste lungă care poate fi spusă scurt: deși nu știm cine are dreptate în disputa Achimaș Cadariu-Rafila, știm că în spatele primului stă Ioan Rus, cică certat cu Vasile Dîncu, adică 2/3 din ”Grupul de la Cluj”. Și mai știm că Emil Boc doar se preface că ar fi sau ar fi fost adversar vredată cu ”Ucu al lui Beșa din Urișor”. Amintirile comune de pe vremea Uniunii Studenților Comuniști din România (de când Ioan Rus era șeful pe Centrul Universitar), îi răscolesc și nu-i dezbină. După disputa din 2004, afacerile au primat urii politice și, ”în interesul bunului mers al urbei”, s-a pus batista pe țambal.

De aceea nu ne miră deloc faptul că, scăpat la o emisiune de-a sa de chitanțier unde-și face PR mincinos pe banii clujenilor, Emil Boc s-a băgat în seamă cu privire la conflictul creat între ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și deputatul de Cluj, chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu, colegul său de partid și inițiatorul Planului Naţional de Combatere şi Control a Cancerului.

Emil Boc i-a luat ”apărarea” profesorului de la Institutul Oncologic din Cluj și îl acuză pe Rafila de inconștiență. Deh, avem și noi un Institut Oncologic la Cluj-Napoca, cine știe ce ne iese dacă, în viitorul guvern se îndură Marcel Ciolacu și-l pune pae Achimaș ministru al Sănătății. Semnalizăm de pe acum că poate se face rost de niște bani pentru cârpirea spitalelor clujene: fruncea dărăpănăturilor în marea lor majoritate. Păcat de prpfesioniștii care lucrează în ele.

”Nu înțeleg încăpățânarea domnului ministru Rafila când vine vorba de Planul Naţional de Combatere şi Control a Cancerului inițiat de colegul dânsului de partid. Atunci când un lucru e bine făcut și ar putea salva vieți, vii tu și spui că nu-i bun, deși inițial ai fost cosemnatar, asta numai pentru că n-ai avut tu ideea. Asta ține deja de o exacerbare inutilă și dăunătoare a orgoliului propriu, dar și de inconștiență. Ne pierdem în detalii și oamenii mor. Ego-ul domnului ministru Rafila omoară oameni”.

Într-o zi să vorbim și despre Ego-ul lui Însuși El, Maestrul și Excelența Sa, Primarul, care omoară trafic, nervi, sănătate, iarbă, copaci, spații între case șamd.

Cum îl tratăm de golănia cu care îi tratează pe cetățenii Clujului care nu sunt de acord cu el, sau nu sunt în sfera lui de cumetrii politico-economice?

Cum îl tratăm de boala cuvintelor azvârlite-n vânt?

Cum îl tratăm de ”Urbanims de Cumetrie” în lipsa procurorilor?