Anchete

Când îngerii sunt demoni. Abandonat de toată lumea, după drama de la liceul Pro Deo, tatăl Andreei e resemnat: „Nu mai pot de durere”

Mai țineți minte povestea Andreei Mitrea, fetița batjocorită de profesorii și colegii de la Liceul Teoretic Creștin Pro Deo? Suntem siguri că nu. De ce ați face-o? 

Drama unui străin e doar un „subiect de presă”. Dăm un like, dăm un share, dăm un comment, după care dormim liniștiți. 

Poate vă reamintiți, citind articolul aici: 

Drama unei eleve de la Liceul Teoretic Creștin Pro Deo: batjocorită de profesori și colegi, fata s-a mutat la altă școală – VIDEO

„Aștept să vină salvarea să mă ia. Nu mai pot de durere”

Au trecut 16 luni de când Andreea a aflat, din gura profesoarei de română, Dana Caraman, că este înfiată. Mai mult, ca să nu mai lase loc de interpretări, fetița a aflat că este de etnie rromă. Mesajele rasiste primite de la colegi nu pot fi reproduse, însă ele rămân undeva într-un telefon blestemat, în cazul în care vreodata cineva pune la îndoială acest lucru.

Urmarea? Andreea a fost mutată de tatăl său, Daniel, la o altă școală. Doar că, la scurt timp după publicarea primului articol, Daniel Mitrea a aflat pe propria piele ce înseamnă să fii părăsit de toată lumea. După 16 luni, ultimul mesaj primit de la părinte este următorul: „Aștept să vină salvarea să mă ia. Nu mai pot de durere”. 

O durere sinceră, a unui om abandonat de comunitate, de sistem. Nu a vrut niciodată răzbunare, după cum ne mărturisea în urmă cu câteva săptămâni. „Tot ce am așteptat de la soții Caraman a fost să își recunoască vina și să își ceară iertare. În schimb, m-au ignorat total. Am încercat să găsesc ajutor în sânul comunității penticostale, însă majoritatea oamenilor mi-au închis ușa în nas. Nimeni nu vrea să se implice, nimeni nu vrea să ajute”, explica, disperat, tatăl fetiței. Asta, în condițiile în care deține mai mulți ași în mânecă, care ar putea zdruncina comunitatea penticostală. Însă nu acesta e țelul bărbatului.

Soții Caraman, cheia soluției sau problema numărul unu?

Dana Caraman e profesoară de română la liceul Pro Deo. Soțul ei, Maximiliam Caraman, e directorul instituției. Lesne de înțeles de ce a fost mai convenient să îngroape mizeria sub preș. Anchete interne? Drept la replică? Explicații logice? Noi le-am așteptat pe toate, dar n-au venit. În schimb, a fost trimis un „drept la replică” unui site cu profil creștin, unde au măturat pe jos cu Andreea Mitrea.  CLICK AICI . 

Lupta pentru salvarea Andreei Mitrea

De reținut: Andreea pare pierdută, în acest moment. Din clipa în care a aflat că e înfiată, dar și că e de o etnie marginalizată în societate, modul ei de a gândi s-a schimbat dramatic. La doar 14 ani, nu mai vrea să audă de școală, are momente când se gândește să fugă de acasă și să se mărite și, cel mai grav, s-a înhăitat cu un grup de indivizi extrem de periculoși, care o duc spre calea pierzaniei. Tot ce a așteptat vreodată au fost scuze din partea celor care au greșit. 

Sunteți impresionați până la lacrimi de cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă? Sorina poate fi Andreea peste câțiva ani, dacă toată lumea tace. „Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”, spune un proverb celebru. Voi de care parte a baricadei vă situați? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *