Editorial

Când Diavolul a început să convingă lumea că nu există: „Facturile la energie vor fi mari pentru că aşa evoluează piaţa, nu pentru că furnizorii vor să fure”. Lăsaţi că ştie să fure Statul. Şi nu suportă concurenţă

Facturile la energie vor fi mai mari decât erau obişnuiţi oamenii deoarece aceasta este evoluţia pieţei şi nu pentru că furnizorii vor să îi fure, ne-a informat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Fostul directorul al OPC Constanţa, Horia Constantinescu (de la PSD, prin urmare este un specialist la materia hoţie), este al treilea director al ANPC din ultimele trei luni, fiind numit în funcţie în 21 ianuarie. Omul a mai fost şef al ANPC în 2019, fiind numit în funcţie la propunerea premierului Viorica Dăncilă.

Apoi a lucrat, timp de mai multe luni, în cadrul Primăriei Constanţa, condusă de liberalul Vergil Chiţac, fiind directorul Direcţiei Servicii Publice – că aşa e în România: o mână liberală spală una pesedistă şi-mpreună rămân amândouă angajate în pita statului.

În toamna lui 2021, a plecat din primărie şi s-a întors în fruntea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Iar la finalul anului trecut s-a reînscris în PSD Constanţa.

Ca o paranteză, pentru a vă obişnui cu faptul că avem de-a face cu un nou papagal de partid numit politic, individul, Horia Constantinescu, a fost la un moment dat singurul candidat pentru funcția de director general gradul 2 din primăria lui Vergil Chiţac, dar a picat la proba scrisă. A încercat să facă contestaţie şi… a obţinut o notă şi mai mică după, fiind respins definitiv. Aşa că s-a refugiat înapoi la OPC Constanţa.

Deci băiatul acesta care aleargă singur şi ajunge pe ultimul loc ne spune despre cât de binevoitori sunt furnizorii de energie şi cum nimeni nu-l fură pe consumator.

Cu coerenţa lui Nuţu Cămătaru făcând o recenzie cu şişul la un datornic mai vechi, Horică ne transmite că, citez: „Consumatorii să înţeleagă că suntem autorităţi care veghează să nu fie furaţi, cum s-a transmis, să transmitem consumatorilor că recalcularea se va face nu doar datorită supravegherii autorităţilor, ANRE şi ANPC, ci în primul rând că nu este o rea intenţie a marii majorităţi a furnizorilor de utilităţi. Evoluţia preţurilor nu ţine de aceştia. Majoritatea facturilor, în afară de ajutorul plafonării şi compensării, vor avea valori mai mari decât erau aceştia obişnuiţi până acum. Nu înseamnă că cineva fură, ci că aşa a evoluat piaţa”.

Aţi înţeles? „S-a transmis să transmitem”. Că nu se fură, ci numai este o neşansă de ghinion ca, din fiecare 100 de lei dintr-o factură la energie, Statul să ia 95 lei din impozite + dividend, iar „investitorii” doar 5 lei ca dividend…

S-au calculat cumva greşit nişte facturi?

N-a fost cu intenţie. Au vrut şi „investitorii” să-şi maximizeze şansa şi să-şi înmulţească cei 5 lei dintr-o sută (nefurată), să mănânce şi gura lor ceva la salariu.

Că a venit Statul (care nu fură, că aşa a zis Horică) şi a luat ăia 95 de lei, că tocmai ce au venit descărcările de sarcină pentru pensiile „specialilor” pentru luna ianuarie 2022.

Ştiaţi că 9530 de indivizi din această Românie în care nimeni nu fură, au încasat pensii pe luna ianuarie în valoare de 254.791.445 lei (o medie de 20 de mii de lei ad labam)?

Cum e aia cu “Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român”?

Atâta s-a putut, boss!

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *