Din oras

Când calvarul de pe șantierul Ferdinand nu poate fi evitat, bonțidenii locali vin să împartă amenzi

Scris de 336

Un autoturism parcat chiar pe partea carosabilă i-a dat de furcă unui agent al Poliției Locale. Strada Regele Ferdinand, devenită un imens șantier, continuă să le-ncerce răbdarea conducătorilor auto care tranzitează această zonă: carosabilul a fost cu chiu, cu vai peticit, iar șantierul s-a mutat pe trotuare.

Da, ați ghicit: pietonii împart calvarul demarat de administrație împreună cu conducătorii auto. Iar din această cauză până și bonțideanul trece cu vederea pietonii care-și fac drum pe lângă mașini. Cum să circuli printre pietrele, paleții de lemn, gunoaie și sârme care sunt înșirate toate pe fostul trotuar de pe strada Ferdinand?

Și culmea, tocmai ieri Ziar de Cluj semnala activitatea preferată a bonțidenilor locali: amenzile aplicate conducătorilor auto, celor care parchează aiurea, și toate astea în zone cât se poate de centrale.

CITEȘTE ȘIOcupată să dea amenzi de parcare, Poliția Locală nu vede că s-a umplut Clujul de cerșetori

Altfel, cerșetoria care a devenit un fenomen tot mai prezent pe străzile Clujului nu prea stârnește interesul oamenilor legii. 

Motiv pentru care, după ce și-a făcut curaj, la lumina farurilor de la mașinile aflate în circulație, un bonțidean se chinuia nevoie mare să-ncropească un proces verbal: vă dați seama? În șofer și-a permis să parcheze chiar pe carosabil, strangulând și mai mult traficul gâtuit de pe Ferdinand. 

Dar, la o adică, unde-ați fi vrut să parcheze, stimabililor, în șanț?

După cum puteți realiza, marea majoritate a șoferilor care tranzitează acest haos din centrul orașului îi pomenesc la fiecare al doilea cuvânt pe toți slujbașii din administrația locală, care au gândit pe negândite acest șantier, pomenindu-i pe nume pe toți funcționarii pe care-i știu, dar și pe cei ascunși după birourile burtoase din birourile spațioase. De bine. Numai de bine. 

Că tot vine 1 Decembrie, lucrările de pe strada Regele Ferdinand se apropie de final. Cel puțin astea au fost promisiunile edilului clujean, Emil Boc…

Dar fiți pe pace, nu era vorba decât de o glumă. Calvarul continuă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 16 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 19 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE