Din oras

Când biletul achiziționat pe smartphone devine o vrăjeală a Companiei de Transport

Scris de 1,760

Nu doar sistemul de ticketing al Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca funcționează într-un mod defectuos, nu doar validatoarele de bilete din bocobuse funcționează în reluare, ci și sistemul de achiziție al biletelor prin SMS a început să reprezinte o procedură bună doar pentru reclamă.

Confirmarea achiziției unui bilet electronic prin SMS are loc după zeci de minute, chiar dacă pe site-ul companiei este precizat că doar în câteva secunde solicitarea unui bilet prin intermediul unui SMS este confirmată, fiind astfel validată. 

Doar că aceste detalii informative ce se regăsesc pe site-ul CTP Cluj-Napoca par să se asemene tot mai mult cu simple acțiuni de PR.

În condițiile în care autobuzele sunt pline, iar o bună parte dintre acestea sunt lipsite de căldură, iar temperaturile înregistrate în ultimele zile au trecut de -10 °C, sistemul CTP de servicii privind achiziția biletelor prin SMS a cedat, iar cetățenii sunt nevoiți să aștepte minute în șir confirmarea unui titlu electronic de călătorie. 

Din păcate, eficiența și profesionalismul nu se regăsesc în cadrul serviciilor oferite de către Compania de Transport Public, contrar declarațiilor constante ale primarului Emil Boc privind îmbunătățirea serviciului de transport public. 

În cazul unui control de rutină este simplu de presupus că cetățeanul care nu și-a primit confirmarea pentru achiziționarea unui titlu de călătorie electronic era amendat. Chiar dacă responsabilitatea în privința funcționării deficitare a acestui sistem aparține CTP:

confirmarea unui titlu electronic s-a făcut la aproape 20 de minute de la trimiterea solicitării prin intermediul unui SMS, ca în imaginea de mai sus. 

În acest răstimp, Primăria Cluj-Napoca continuă să sponsorizeze Compania de Transport din banii clujenilor, oferind o serie de scutiri pentru diverse categorii sociale, și să amendeze călătorii onești, cei care plătesc taxe și impozite. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 mins Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 38 mins Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 1 hour Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 2 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 2 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 5 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 6 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 6 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 19 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 19 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 22 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 22 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
 • Acum 24 hours Sanatate
  Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut ușor la nivelul judeţului Cluj. Aşteptăm să ajungem cu datele procesata la intervalul post Untold
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE