Straineze

Când a propus PSD sub Dragnea impozitarea cu minim 15% a profiturilor multinaționalelor, a fost o crimă. Tot hipsterul corporatist a sărit mușcat de cur. Acum a votat Uniunea Europeană legea. E liniște printre ”civili” și pace

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat transpunerea în dreptul european a impozitării minime de 15% a profiturilor multinaţionalelor, după retragerea boicotului Ungariei şi Poloniei, o măsură care urmează să intre în vigoare peste un an, la 31 decembrie 2023, anunţă comisarul european însărcinat cu Economia Paolo Gentiloni, relatează AFP.

Unanimitatea Celor 27 era necesară în vederea validării acestui proiect de directivă, pregătit de către Comisia Europeană (CE), care pune în aplicare acordul istoric în vederea creşterii justiţiei sociale, adoptat anul trecut de peste 140 de ţări sub egida Organizaţiei Cooperării şi Dezvoltării Economice (OCDE).

Polonia şi Ungaria au blocat, pe rând, acest dosar, de la începutul anului, cu scopul de a obţine validarea de către UE a planurilor lor de relansare economică postcovid care prevede subvenţii în valoare de miliarde de euro.

După ce au obţinut unde verzi ale planurilor lor de relansare, Varşovia şi Budapesta şi-au ridicat rezervele în cadrul unui compromis în mai multe dosare, care include deblocarea unui ajutor macro-financiar destinat Ucrainei în 2023, în valoare de 18 miliarde de euro.

”A fost un drum lung, cu obstacole la fiecare etapă. Acum a prevalat unitatea, iar toate statele membre şi toţi cetăţenii UE beneficiază de acest lucru”, salută, într-un comunicat, Paolo Gentiloni.

CITEȘTE: Acum trei ani Liviu Alexa publica o amplă anchetă în Ziar de Cluj despre cinismul multinaţionalelor care „operează” bugetul României. Azi, Marcel Ciolacu se dă lovit de inspiraţie şi „reclamă cinismul companiilor care nu declară profiturile”

”În 2018, Liviu Dragnea vorbind de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, a şocat asistenţa prin abordarea unui subiect tabu: a spus pe şleau că multinaţionalele nu plătesc decât bani “de seminţe” ca impozit, fiindcă declară profituri foarte mici din marile cifre de afaceri pe care le fac în România. Iar Liviu Alexa a demonstrat acest lucru, ridicându-şi în cap toată şleahta de slugi şi sclaveţi politico-economici ai mutinaţionalelor din România.”