De cartier

Canal „cântător” în buza Primăriei Iris, refăcut pe bani publici, aiurea-n tramvai!

Scris de 254

Trama stradală de lângă linia de tramvai a fost refăcută în urmă cu aproximativ 5 ani în zona Pieței Liebknecht, din cartierul Iris. Soluția constructivă a fost una ingenioasă, artistică, pentru că trecătorii pot audia magistrale concerte, cântate non-stop de mașini la capacele de canal, care nu au fost aduse la nivel cu asfaltul.

Mașinile escaladează canalele din mijlocul carosabilului sau cad cu roțile în ele, îmbogățind ulterior service-urile auto din zonă. Zgomotul pe care îl fac canalele îi îmbogățește auditiv și pe riveranii străzii Oașului.

Ziar de Cluj a semnalat în 25 noiembrie 2019 acest canal cântător aflat chiar în buza Primăriei Iris, în Piața Liebknecht:

După câteva luni, municipalitatea s-a sesizat, a închis jumătate de stradă, a spart un pătrat din vechiul asfalt, a turnat un asfalt mai înalt, operațiune ce a durat aproape o săptămână, după care a redeschis strada și dă-i să sune!, pentru că acel canal „cântă” și ne încântă acum la fel:

O lucrare aiurea-n tramvai, care a costat bani publici, fără să remedieze nimic. În Clujul ”smart”, în care avem străzi inteligente, cu băncuțe cu wi-fi de care nu are nimeni nevoie, nu putem repara un banal canal. Dar, probabil că, în curând, Primăria va investi într-o aplicație care să ne arate unde sunt aceste canale cântătoare, ca să le putem ocoli.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 2 hours Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 2 hours Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 4 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 4 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 5 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 8 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 8 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE