In vizor

Câmpia Turzii va face o centură ocolitoare mai repede decât Cluj-Napoca, sau primarul Lojigan "Anghel Saligny" visează?

Scris de 177

Câmpia Turzii a cerut bani prin Programul ”Anghel Saligny” pentru a realiza centura de sud a orașului, pe o lungime de 9,5 kilometri. Studiul de fezabilitate este făcut şi se așteaptă avizarea proiectului depus în cadrul programului de finanțare ”Anghel Salighy”. Apoi se aşteaptă să avem un guvern. Acest guvern va anunța (când va exista) ce proiecte vor fi finanțate prin PNDL-ul numit frumos “Anghel Saligny” și cu ce sume. Dacă sumele din negocierile dintre PNL şi PSD (care se screm să încârpească o guvernare) nu vor fi suficiente, primarul Cîmpiei Turzii promite că va atrage bani și fonduri europene. 

În 2020, primarul orașului, Dorin Lojigan, a semnat protocolul de realizare a centurii, alături de orașul Turda. Principalul scop al drumului fiind de a scoate traficul greu din centrul localității. În 2021, Câmpia Turzii a cerut prin programul ”Anghel Saligny” 152.497.197 de lei, adică 30 de milioane de euro, urmând ca în scurt timp să se decidă finanțarea.

”Centura va ocoli Câmpia Turzii prin partea de sud și va avea câteva caracteristici. Vor fi trotuare, două bezni pe sens, iluminat public și sensuri giratorii. Problema cea mai mare este că avem un pod, care va fi peste calea ferată, și acela va fi mai costisitor. Drumul de 9,5 kilometri va costa 30 de milioane de euro. Avantajele sunt că centura va scoate traficul greu din centrul orașului, dar va dezvolta o zonă importantă. Centura ca trece prin zona industrială, dar și pe lângă o serie de terenuri rezidențiale, pe care vrem să le dezvoltăm”, a explicat primarul Dorin Lojigan, pentru Știri de Cluj

Centura dintre Turda și Câmpia Turzii va avea circa 16 kilometri şi ar putea funcționa (susţine primarul Dorin Lojigan) și dacă cel din Turda nu se face. 

”În Turda, centura va începe în zona Dedeman, iar la noi va ieși în zona stadion, dar eu nu depind de ei pentru a face partea noastră și a o da în folosință. La noi, la intrare dinspre Turda, se va face un sens giratoriu, care va lega cele două centuri. La noi, racordul se va face prin zona industrială a orașului, la Agrosel, va străbate zona de sud și va ieși la stadion, așa că vom avea 9,5 kilometri de centură pe care se va circula. 

Dacă cei din Turda vor face și ei proiectul, atunci ne vom lipi, dar dacă nu proiectul nostru va merge independent”, a precizat Dorin Lojigan.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE