Din oras

Campanie studenteasca pentru clujenii care au uitat cum arata o carte

O mana de boboci de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din carul Universitatii „Babes-Bolyai” (UBB) s-au mobilizat si deruleaza un proiect care vrea sa cuprinda toate cartierele Clujului. Pentru inceput, cei care vor avea un moment de ragaz saptamana viitoare la orele amiezii vor putea savura gratuit o carte in Piata Unirii. 

Proiectul se numeste „Cutia cu carti” si este realizat de Clubul studentesc ComunitAP, structura tanara, fondata abia la finalul anului trecut in cadrul FSPAC, insa studentii au planuri mari. 

„Suntem majoritatea boboci si avem si un coleg de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN). Ne-am gandit sa facem ceva pentru clujeni, sa ne implicam in comunitate si sa aducem cunoastere in centru orasului. Este si un mijloc prin care putem lansa un proiect care sa devina ceva permanent in tot Clujul”, a explicat Marius Andrei, coordonator al actiunii. 

Mai exact, studentii s-au gandit la clujenii care nici nu mai stiu cum arata o carte adevarata, pierduti in activitatile zilnice sau care au inlocuit lectura din cartea tiparita cu cea de pe Internet. 

“In saptamana 4 – 7 doneaza si tu o carte pe care crezi ca altii ar aprecia-o asa cum tu nu o mai faci!”, indeamna realizatorii proiectului in afise raspandite in toate caminele si grupurile studentesti. 

Pana acum s-au strans cam 10-15 volume de beletristica daruite de studenti. Donatiile se pot face pe tot parcursul acestei saptamani. Cei care vor sa dea o mana de ajutor pot sa ii contacteze pe organizatori pe pagina de Facebook  a celor de la ComunitAP. Saptamana viitoare, la orele pranzului, timp de cateva ore, cutia cu carti va sta in Piata Unirii, iar clujenii care trec prin zona pot citi in tihna, pe banca, ce le place mai mult din oferta studentilor. 

“In timpul saptamanii vom sta cateva ore pe zi in Piata Unirii, iar in weekenduri cartile vor fi disponibile mai mult timp, de la 12 la 17-18, mai ales daca e vreme frumoasa”, a anuntat Marius. 

Cartile vor fi donate apoi unui centru de plasament pentru copii, insa studentii care au initiat proiectul isi doresc ca el sa dainuiasca peste ani si sa se extinda in tot Clujul. 

“Ne-am gandit ca poate vreo organizatie care se ocupa de activitatile de anul viitor, cand Clujul va fi Capitala Europeana a Tineretului va dori sa il duca mai departe. E nevoie doar de carti, un afis, si de un loc in care sa se poata citi. Am vazut ca in strainatate se practica asta, iar cartile sunt lasate in cutie fara ca cineva sa le supravegheze. Cred ca ar putea avea mare succes la Cluj”, a apreciat studentul. 

Clubul studentesc ComunitAP a mai participat la proiectul national Shoebox, studentii reusind sa stranga 15 cutii cu cadouri pentru amarati. De asemenea, studentii le-au facut inainte de Craciun o bucurie celor de la Centrul de Zi pentru Varstnici din Manastur, cu un brad impodobit si colinde. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *