Politica

Campania derulată de ATOP, cu un buget de 20.000 lei, de informare privind vaccinarea în mediul rural, a provocat contre politicianiste și glume ieftine între PNL și USR în ședința de Consiliu Județean: „Mare necaz…”

Campania de informare a populației – prin intermediul pliantelor și afișelor, precum și prin implicarea unor „actori sociali din comunitățile rurale” –  privind beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS COV-2 a stârnit glume și contre politicianiste marca PNL-USR în ședința de joi a Consiliului Județean Cluj. Informarea în privința vaccinării din satele și comunele din Cluj ar urma să debuteze abia în octombrie, când valul 4 al pandemiei a lovit deja din plin România. 

De-a telefonul fără fir

„Domnule președinte, dacă doamna Forna (Maria Forna (PNL) – președinte Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – n.r.) este, aș vrea să o întreb care este statusul campaniei de informare privind vaccinarea, despre care am discutat și în ședința trecută”, a fost intervenția consilierului USRPlus, Mihai Iepure. 

Alin Tișe, președinte CJ Cluj„Nu o puteți întreba direct, trebuie prin platforma noastră?”

Iepure Mihai (USRPlus)Ba da, numai că…

TișeTrebuie să auzim și noi că o întrebați?

Iepure Nu, cred că ar fi important să știm cu toții care este statusul. Și am rugat-o ședința trecută să mă contacteze, legat de forma…

TișeȘi nu v-a contactat?

IepureNU!

Tișe Mare necaz!

Iepure Specialiști de comunicare, din forma pe care am văzut-o eu…

Tișe Dar de ce n-ați contactat-o dumneavoastră, dacă ea nu a făcut-o?

Iepure Am contactat-o imediat ulterior, după ședință, am discutat, și am rămas să ne auzim.

Tișe – Domnule Iepure, ne facem probleme pentru dumneavoastră, că nu v-a contactat doamna Forna! Dar poate veți găsi o posibilitate să vorbiți telefonic, direct. Fără să ne spuneți și nouă că nu vă contactează și doamna Forna. 

Iepure – Poate este de interes pentru întreg consiliul dacă această campanie a debutat sau nu?  Atât.

Într-un târziu, penelista Maria Forna, președinte ATOP, a găsit de cuviință să intervină:

Forna Maria (PNL)„Domnule președinte, dacă-mi dați voie”

Tișe – Nu cred că necesită intervenția. Dacă dorește să vorbească colegul dumneavoastră, cred că vă poate contacta.

Forna Asta chiar voiam să spun. Că după ultima ședință de Consiliu Județean, domnul coleg Iepure m-a contactat telefonic, așa cum putea să procedeze și acum. 

Iar pentru mai multe detalii, cred că domnul Iepure poate să o contacteze pe colega de partid, doamna Muscă (Elena Muscă – consilier județean USRPlus – n.r.), dânsa este membră în ATOP și dacă nu dorea informații direct de la mine, putea să le obțină de la doamna Muscă. Mulțumesc”, a fost intervenția penelistei Maria Forna, președinte ATOP. 

– Poate nu se înțeleg. Că unul e cu Dacian, unu-i cu Barna – a fost intervenția unui alt consilier județean. 

Iepure – Mă interesa dacă campania a debutat. Atât.

Forna – „A fost votat bugetul, alocarea de 20.000 de lei, după alocare, procedurile legale își parcurg cursul și, bineînțeles că o vom derula în luna octombrie”, a conchis Maria Forna, președinte ATOP.

Ce este ATOP

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ care funcţionează pe lângă consiliile judeţene şi care are drept principală misiune asigurarea bunei desfăşurări şi sporirea eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ teritorială în care funcţionează. În acelaşi timp, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică asigură, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate civică.

Campania de informare privind vaccinarea, depășită de valul 4 al pandemiei

Ne propunem ca în luna octombrie, după finalizarea procedurilor legale de achiziție, să demarăm și să ne implicăm activ în informarea cetățenilor cu privire la beneficiile vaccinării la nivelul tuturor celor 75 de comune ale județului Cluj. 

Campania de informare se va desfășura prin afișe și pliante, prin organizarea unor acțiuni integrate cu actori sociali din comunitățile rurale pentru informarea populației privind centrele de vaccinare și beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS COV-2 dar și prin organizarea unei caravane de vaccinare în mediul rural.

Vaccinarea și respectarea măsurilor de prevenție reprezintă cheia trecerii peste valul 4!”, nota recent Maria Forna pe pagina sa de socializare. 

CITEȘTE ȘI: Consiliera care a primit 7.500 euro „CADOU”, desemnată președinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Cluj

Maria Forna este unul dintre cei mai vechi și fideli colaboratori ai președintelui PNL Cluj, Daniel Buda. 

Aceasta s-a remarcat în spațiul public după ce amintea în declarația de avere, publicată cu prilejul debutului campaniei electorale de anul trecut, suma de 7.500 de euro primită „cadou”. Detalii AICI. 

CITEȘTE ȘIATOP Cluj, instituția inutilă a cărei membri primesc un venit suplimentar de 1000 de lei pe lună pentru o activitate aproape inexistentă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *