Reportaj

Camerele de supraveghere ale municipalitatii nu vad violurile, furturile si atacurile din Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca exista 275 de camere de supraveghere, pentru care muncipalitatea plateste anual o chirie de 100.000 de euro, care ar trebui sa ajute la identificarea accidentelor si incidentelor ce au loc in oras. Cu toate acestea, in momentele cheie in care a fost nevoie de imaginile surprise de aceste aparate scumpe, uilitatea lor a fost pusa la indoiala. Mai mult, in anumite zone ale Clujului, acestea lipsesc cu desavarsire, desi in aceste locuri ar fi fost mai utile ca niciodata.

In proximitatea parcului Colina nu exista nicio astfel de camera de supraveghere, desi, asa cum presa locala a relatat de-a lungul anilor, zona este una periculoasa. Aici, mai multi clujeni au decis sa-si puna capat zilelor, iar locuitorii din zona se plang in mod constant de “vizitatorii” nocturni ai locatiei.

Nici cimitirul din Manastur nu este un punct important pe harta camerelor de supraveghere ale Primariei. Aici a fost montata o singura camera, desi locatia a devenit faimoasa pentru faptele grave petrecute in zona. Cimitirul din cartierul Manastur a fost scena unor violuri petrecute aici in ultimii patru ani. Doi violatori din oras au fost condamnati la pedeapsa cu inchisoarea pentru patru asemenea fapte.

Parcul Detunata este un alt obiectiv prea putin important pentru Primaria Cluj-Napoca, desi in aceasta zona a cartierului Gheorgheni au avut loc mai multe sinucideri, crime si atacuri in miez de noapte in ultimii ani. In aceeasi categorie se inscrie si Cetatuia, un obiectiv pe care municipalitatea nu il considera demn sa fie supravegheat.

Cladirea Cazino este un alt obiectiv ce apartine municipalitatii si care nu este supravegheat video. La inceputul acestui an, cinci tablouri in valoare de 250.000 de lei au disparut din Centrul de Cultura Urbana Cazino, iar reprezentantii centrului nu au putut sa ii ofere artistului o explicatie plauzibila sau pertinenta pentru ce s-a intamplat cu operele sale. Polititistii locali ridica in continuare din umeri, iar in cazul operelor disparute nu s-a inceput o ancheta.

sursa foto: monitorulcj.ro, eclujeanul.ro, ziuadecj.realitatea.net,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *