In vizor

CAM TÂRZIU: Procurorii DNA au descins peste șpăgarii din vămi – percheziții de amploare

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, marţi, percheziţii la puncte vamale din nordul şi estul ţării, într-un dosar în care se investighează fapte de luare de mită, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

  • Potrivit aceloraşi surse, vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În dosar sunt vizați angajați din vămi și din punctele de trecere a frontierei suspectați că ar fi luat șpagă între 20 și 250 de euro pentru a facilita trecerea ilegală a unor cetățeni moldoveni care voiau să ajungă în Germania. Sunt vizate peste 20 de persoane, agenți de poliție și vameși.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Sperăm să nu se fâsâie ca şi restul marilor dosare de corupţie din vămi cu care s-a bătut DNA în piept până acum.