Din oras

Calvarul de pe Ferdinand continuă. BOC: „Ne cerem scuze ANTICIPAT clujenilor… Voi monitoriza de aproape acest șantier”

După ce a devenit clar că strada Regele Ferdinand va intra în prefacere completă, devenind un calvar pentru participanții la trafic, în pragul unui nou an școlar, iar dispozițiile în acest sens au fost votate în unanimitate, Emil Boc, ascuns în spatele unui microfon prietenos, le cere scuze clujenilor anticipat pentru disconfortul creat. Evident, nu poate fi vorba despre nici o anticipare. După cum nici scuzele nu-și au locul acum, când strada a devenit un imens șantier. 

Dar. 

Bineînețeles, există un „dar”. 

Dar la finalul lucrărilor, explică edilul clujean, cetățenii nu vor recunoaște această arteră însemnată a municipiului. De bună seamă, e o mare ușurare. 

După cum a precizat primarul Clujului, firma antrenată în acest proiect, Diferit SRL, este o firmă cu experiență și a demonstrat că poate devansa termenii lucrărilor. 

Despre experiența firmei Diferit puteți găsi mai multe detalii aici. Este vorba de firma cu care Primăria colaborează la toate lucrările pe care le are. În termeni comuni, discutăm de firma de casă a municipalității clujene, abonată de ani buni la banul public.

CITEȘTE ȘIMolnar Piuariu, strada DIFERITă: modernizarea de 1 MILION DE EURO, realizată de aceleași firme smart 

„Ne cerem scuze anticipat clujenilor pentru disconfortul creat. Dar la sfârșitul acestor lucrări nu veți recunoaște zona. Îl felicit pe Ovidiu Cimpeanu pentru fondurile obținute. Evident, nici nouă nu ne convine inceperea lucrărilor la sfârsit de vară, dar altfel pierdeam fondurile europene.

Am primit aprobarea să demarăm imediat lucrările.
Tot proiectul, cu toate străzile implicate, este de 11 luni.

Cunoscând forța constructorului, care a operat la Podul N, cred, dar repet, cred, că la 1 Decembrie să avem lucrările gata. Termenul, intr-adevăr, este de 11 luni. Dar am prioritizat și am cerut lucrări maxime pe Ferdinand. Am cerut o recalibrare și intensitate maximă a lucrărilor. 

Se complică lucrurile, pentru că trebuie făcută și o rețea pluvială.

Benzile de circulație vor alterna.

Iar incepând cu 1 Decembrie să fie toată strada la nivel de carosabil dată în folosință.

Trotuarele vor rămâne in lucru. 

Dacă n-o făceam acum, ne complicam la următoarele lucrări din primăvară, în Piața Blaga etc.

Eu voi monitoriza foarte de aproape acest șantier și sper să fie gata până în 1 Decembrie”, a declarat Emil Boc la un post de radio local, fără să fie întrerupt.

Prin urmare, lucrările se vor complica din cauza rețelei de ape pluviale, parte a acestui proiect. La 1 Decembrie, crede primarul clujean, accentuăm, doar crede, strada Ferdinand ar putea fi dată în folosință.

Mai puțin trotuarele. Oricum, în Cluj-Napoca pietonii au rămas pe margine, fiind obișnuiți deja să meargă printre mașinile parcate pe trotuar. 

Acum, nici măcar de trotuare nu vor dispune. 

Dar, sub monitorizarea continuă a edilului clujean, firma Diferit va devansa termenii, pentru a transforma și acest proiect într-un succes. 

1 Decembrie fără succes și realizări nu mai e zi națională. 

Până atunci, circulația va alterna, după cum dă asigurări Emil Boc, pe câte un sens de mers.

Așteptăm să înceapă școala.

Abia atunci va deveni vizibil succesul acestor lucrări începute în prag de toamnă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *