Din oras

Call-center-ul de urgenta pentru copii, in priza din 1 ianuarie

Scris de 100

Parintii din Romania vor putea apela call-center-ul de urgenta pentru copii de la Cluj din 1 ianuarie 2014. Call-center-ul ar putea fi legat la un sistem telefonic intern, comun Unitatilor de Primiri Urgente (UPU) din Cluj. Proiectul a primit recent finantare din partea unui sponsor, iar cei 30 de medici care vor fi, alternativ, la capatul liniei de urgenta au fost deja trainuiti. Ei vor aplica 25 de protocoale pediatrice rezultate in urma celor mai frecvente cazuri care au ajuns la Spitalul de Urgenta pentru Copii de la Cluj-Napoca.

Call-center-ul de urgenta pentru copii de la Cluj va putea primi primul apel chiar in 1 ianuarie 2014. Testarea centralei se va face incepand din 10 decembrie, insa call-center-ul inca asteapta alocarea unui numar.

“Urmatorul pas e configurarea centralei PBX care poate avea asociat un device cu SIM sau gateway. Ne-am dori un numar scurt si apelabil din orice retea. Deocamdata punem la punct un server dedicat care inregistreaza apelurile. Fiecare apel inregistrat va fi pastrat 6 luni pe server”, a explicat initiatoarea proiectului “Zambet de Copil”, presedinta Fundatiei Parinti din Romania, Cristina Grigore.

Centrala poate primi 24 de apeluri simultan, insa, intr-o prima faza, maxim doua linii vor fi deschise. Call-center-ul va functiona 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, iar apelurile vor fi preluate de cate un medic pediatru.

“Parintii vor primi sfaturi medicale pediatrice prin telefon. Prepararea laptelui la temperatura optima nu intra in adresabilitatea numarului de telefon. Medicii de aici vor aplica 25 de protocoale medicale – cele mai frecvente cazuri care vin la UPU”, avertizeaza specialistii.

Call-center-ul va fi amplasat in incinta Spitalului de Urgenta pentru Copii din Cluj si ar putea fi legat la o retea de intranet a retelelor UPU din oras.

“Acum discutam vizavi de modalitatea in care, in baza protocoalelor, copilul sa poata fi transferat la UPU. Sa facem redirectionarea apelului si automat sa fie trimisa salvarea la cazurile care necesita interventie. Avem partea de backup, deci si daca pica curentul centrala poate fi apelata. Pe partea de soft ne-au ajutat cei de la Extranet si pe suport, cei de la KL”, a aratat Grigore.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 2 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 8 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 8 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 12 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 13 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE