Politica

Călin Sălăgean, președintele USR Cluj, atac indirect la Emanuel Ungureanu: Ar fi trebuit să ieșim mai repede cu promovarea, noi nu am avut candidați cu notorietate

Călin Sălăgean, președintele USR Cluj se aștepta la rezultate mai bune la alegerile locale de duminică și consideră că ar fi trebuit să iasă mai repede cu promovarea candidaților. Să fie acesta un atac indirect la adresa lui Emanuel Ungureanu, candidatul alianței la funcția de primar? Cel puțin asta se înțelege din declarația președintelui USR Cluj. Deși părea că Ungureanu are notorietate, a reușit să obțină doar 8% din voturile clujenilor. Cu toată promovarea pe care și-a făcut-o încă de acum patru ani când a câștigat mandatul de deputat, Emanuel Ungureanu nu a reușit să covingă decât un număr mic de clujeni să îi acorde votul: 8.024 de persoane (8,24%).

Conducerea USR Cluj a declarat că va ieși cu o analiză la sfârșitul săptămânii. Cu toate că Sălăgean se aștepta la rezultate mai bune, este de părere că situația din Cluj nu este asemănătoare cu cea din Bihor, unde șefii Uniunii au demisionat din cauza rezultatelor slabe.

„Abia la sfârșit de săptămână vom face o analiză a situației de la alegerile locale. Situația la Cluj este un pic diferită de Bihor. Poate și noi ne așteptam la rezultate mai bune, dar nu ne putem compara cu Bihorul unde din ce știu eu nu s-a făcut pragul, deci totuși avem ceva consilieri în Consiliul Local Cluj-Napoca și în Consiliul Județean”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Călin Sălăgean.

Întrebat dacă se aștepta la rezultate mai bune, președintele USR Cluj a afirmat că spera mai mult decât a reușit alianța USR PLUS la Cluj.

„Eu personal mă așteptam la mai mult, am fost mai optimist decât colegii mei, dar oricum pentru prima participare la alegerile locale nu pot să zic că e un rezultat bun. Important e că suntem acolo și că avem un număr semnificativ de consilieri”, a precizat președintele USR Cluj.

Sălăgean consideră că ar fi trebuit să înceapă promovarea mai din timp pentru că nu au avut candidați de notorietate la fel ca alte partide. Cu siguranță, face referire la Emil Boc și Emanuel Ungureanu.

„Am discutat cu colegii despre ce nu a mers bine, unde am fi putut proceda mai bine, dar spre finalul săptămânii vom avea o analiză, iar coordonatorii de campanie vor prezenta rapoarte. Unul dintre cele mai mari neajunsuri ale noastre a fost faptul că am intrat în campanie foarte târziu, am anunțat foarte târziu candidații. Spun foarte târziu raportându-ne la notorietatea pe care o avem noi. Dacă aveam candidați cu notorietate poate nu era nevoie să îi promovăm câteva luni de zile, dar nefiind un partid cu notorietăți aveam nevoie să ieșim un pic mai repede cu candidații și să îi promovăm mai din timp”, a conchis Sălăgean.

Emanuel Ungureanu s-a situat pe locul doi, după Emil Boc la o diferență foarte mare. Boc a obținut 74,76%, iar Ungureanu 8,24%. La Consiliul Local, PNL a obținut 54,46%, iar USR PLUS a fost pe locul doi cu 17,09%.

Pentru funcția de președinte de Consiliu Județean, Alin Tișe a câștigat cu 50,44%, iar Călin Sălăgean s-a situat pe locul doi cu 12,81%. La Consiliul Județean, PNL a obținut 46,52% din voturi, PSD a fost pe locul doi cu 13,34%, iar USR PLUS s-a situat pe locul trei cu 12,13%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *