PubliNews

Călătorii până la marginile Universului Observabil, la Iulius Mall Cluj. Ce poți vedea la Planetariul gonflabil din Atrium?

Scris de 447

Aventurile la Iulius Mall Cluj continuă și în 2023, iar prima provocare este să faci o „vizită” în Univers, acolo unde nu credeai că vei ajunge vreodată. Te poți „desprinde” de pe Terra, în perioada 21 ianuarie – 5 februarie și vei putea descoperi misterele constelațiilor din Emisfera Nordică, a celor zodiacale, vei afla cum au luat naștere și cum s-au stins stelele și vei zări marginile Universului Observabil. Călătoria fascinantă, plină de culoare și imagini fabuloase este destinată curioșilor de toate vârstele, iar prețul unui bilet este de 40 lei.

Iulius Mall Cluj ți-a pregătit o nouă misiune, care îți oferă posibilitatea să explorezi Universul. Astfel, în Atriumul Principal, în perioada 21 ianuarie – 5 februarie se va instala planetariul gonflabil „DE PE TERRA ÎN UNIVERS”, ce va oferi spectacole full-dome și în programul căruia sunt incluse proiecții cu tematică de astronomie, destinate tuturor categoriilor de vârstă.

La prima proiecție, curioșii vor putea descoperi misterele constelațiilor din Emisfera Nordică și a constelațiilor zodiacale, corpurile cerești din Sistemul Solar în toată splendoarea lor, vor  călători către locurile de naștere ale stelelor, dar și în locurile unde aceastea s-au stins. De asemenea, vor putea ajunge mai departe de Calea Lactee, vor traversa imensitatea inimaginabilă a miliardelor de galaxii și vor zări marginile Universului Observabil, la circa 14 miliarde de ani lumină. Toate imaginile sunt însoțite de explicații audio.

Cea de a doua proiecție se adresează exclusiv copiilor și este vorba despre „PATRULA ZULA – Cu picioarele pe Pământ”. Aceasta este bazată pe serialul TV de succes, Patrula Zula, care a ajuns în 200 de milioane de locuințe din întreaga lume. Astfel, aflându-se într-o expediţie pentru căutarea de fosile, Patrula Zula descoperă dovezi că ticăloasa Deliria călătorea înapoi în trecutul preistoric al Pământului pentru a arunca ilegal deşeurile toxice produse de compania sa. Patrula Zula trebuie să călătorească în timp până la începuturile planetei Pământ pentru a o prinde, înainte ca depozitarea ilegală a deșeurilor să aibă consecințe catastrofale. În acest proces, eroii noștri învață despre formarea și dezvoltarea planetei Pământ și despre formele de viață pe care o numesc casă.

Cupola gonflabilă a planetariului are un diametru de 8 metri și este dotată cu un proiector digital și scaune confortabile. Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru o proiecție, numărul maximum de persoane care poate participa la un spectacol este de 45 de spectatori/serie, iar spectacolele se țin în limba română și maghiară (pentru aceasta din urmă trebuie sunat în prealabil la +40 745 262 143 pentru programare). Aceeași procedură trebuie urmată și în cazul în care este vorba despre clase de elevi.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook Iulius Mall Cluj pentru a fi mereu la curent cu toate noutățile!ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 9 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 10 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 10 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 10 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 10 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 11 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE