Uncategorized

Cainii eroi au facut show la Cluj

Impuscaturi in plina strada, caini politisti si jandarmi echipati pana in dinti. Raufacatori agresivi, cu pistoale si droguri, pusi pe fapte mari. Nu este vorba de o scandal sau arestare, ci de o parada, organizata cu ocazia Zilei Internationale a Cainilor de Salvare si a Zilei Jandarmeriei Ardelene, in care sute de clujeni au putut admira forta si antrenamentul unor caini speciali, cu rang de locotenenti.

In perioada ultimele doua zile, in parcarea Hipermarketului Cora Cluj, cainii alaturi de stapanii lor, au pregatit demonstratii de dresaj canin, parada raselor, prezentari ale sporturilor canine si multe altele. Asociatia pentru Caini de Salvare Transilvania si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj au prezentat HiperParada animalelor, ocazie cu care clujenii au putut admira patrupezii eroi.

Rex si Lassie de Carpati

Reprezentantii Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea din Sibiu au facut senzatie. Politistii, alaturi de cele mai frumoase exemplare de ciobanesti germani, le-au prezentat clujenilor cateva situatii in care patrupezii se dovedesc a fi de mai mare ajutor decat orice arma. Fie ca a fost vorba de o femeie agresata, un dealear de droguri sau o rafuiala intre mafioti, Jack si Glont au reusit sa captureze raufacatorul in doar cateva secunde, totul in ropotele de aplauze ale sutelor de clujeni care priveau uimiti agilitatea cainilor.

Nici politistii nu s-au lasat mai prejos, dovedind adevarate calitati de actori. Unii dintre ei au jucat rolul raufacatorului, au fluturat pistoale in aer din care au tras cateva gloante oarbe, stiind ca in urmatoarele secunde vor fi pusi la pamant de colegii lor, caini cu antrenamente speciale.

„Ne-a facut placere sa venim aici si sa va aratam doar cateva dintre calitatile cainilor”, ai spus ei la finalul exercitiului.

Cei mai inpresionati au fost copiii, care au plecat de la demonstratie cu dorinta arzatoare de a avea un animal de companie care sa-i salveze asa cum o fac si cainii politisti.

„Tati, eu vreau un costum de caine de lup”, se ruga un micut de nici trei ani la sfarsitul paradei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *