Din oras

Cadouri de sarbatori din partea administratiei publice. Angajatii Primariei, peste cei ai Consiliului Judetean Cluj

Alesii locali isi aduc aminte de persoanele cu nevoi speciale de cateva ori pe an, mai ales de Pasti si Craciun. La fel ca in fiecare an, in preajma Craciunului, atat reprezentantii Consiliului Judetean Cluj cat si cei ai Primariei Cluj-Napoca ofera cadouri si atentii copiilor institutionalizati, cu nevoi speciale si persoanelor varstnice aflate in centrele de ingrijire. Pe langa aceste cazuri speciale, Primaria Cluj-Napoca ofera cadouri si copiilor angajatilor institutiei, in timp ce la Consiliul Judetean nu s-au alocat fonduri pentru o astfel de actiune.

Consiliul Judetean Cluj a alocat o suma modica, de doar 50 de lei pentru fiecare cadou de sarbatori oferit prin intermediul celor 43 de institutii subordonate. Fiecare dintre aceste institutii au putut decide independent ce contine fiecare pachet si implicit au putut hotara cine sa le furnizeze continutul acestora. Pe langa acesta, Consiliul Judetean Cluj a mai alocat o suma de 10.000  lei grupurilor de colindatori care trec pragul institutiei in aceste zile.

In cadrul celor zece scoli speciale aflate in subordinea CJ Cluj invata 1.508 copii. Pe langa ei, cadouri oferite de catre executivul judetean primesc si persoanele varstnice aflate la centrele de la Catcau, Campia Turzii si Cluj.  

“In mare parte cadourile oferite prin intermediul  institutiilor subordonate. Prin hotarare de consiliu s-a decis ca fiecare institutie sa isi aleaga furnizorii pentru pachetele de Craciun dar nu mai mult de 50 de lei pentru fiecare cadou. Singura suma dedicata sarbatorilor de iarna din acest an alocata de catre institutie sunt cei 10.000 lei pentru cei care vin la colindat la Consiliul Judetean”, a decalrat Alin Iuga purtatorul de cuvant al Consiliului Judetan Cluj.

Primaria Cluj-Napoca, pe langa cadourile pe care le ofera celor 108 persoane aflate in centrul de ingrijire al persoanelor varstnice de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, ofera  atentii si copiilor angajatilor institutiei prin intermediul sindicatului Civitas. Consiliul local a alocat 32.000 de lei pentru “Serbarea Pomului de Craciun” organizata  in colaborare cu sindicatul Civitas. Suma respectiva potrivit referatului de necesitate reprepzinta jumatate din valoarea cadourilor oferite de institutia Primariei Cluj-Napoca. Valoarea unui pachet este de 100 de lei, dublu fata de cea pe care o aloca Consiliul Judetean Cluj copiilor institutionalizati.

“Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca examinand proiectul de hotarare privind alocarea sumei de 32.000 lei de la bugetul local pe 2014, pentru achizitionarea de cadouri pentru copiii salariatilor Primariei si pentru copiii salariatilor serviciilor publice infiintate in subordinea Consiliului Local la Art 1 se aproba alocarea sumei de 32.000 lei de la bugetul local pe anul 2014, pentru organizarea “Serbarii Pomului de Craciun” in colaborare cu Sindicatul Civitas, pentru copiii salariatilor Primariei si pentru copiii salariatilor serviciilor in subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca”, se arata intr-un extras din referatul de sedinta.

Suma alocata in total de Primaria Cluj-Napoca in urma cu doua sedinte este de 61.000 lei doar pentru cadourile copiilor angajatilor, diferenta de 3.000 lei fiind folosita, la fel ca si in cazul Consiliului Judetean, pentru colindatorii din cadrul “Serbarii Pomului de Craciun”. Pe langa aceasta asa cum deja s-a obisnuit primarul Emil Boc va duce maine cadouri persoanelor varstnice aflate in centrul de ingrijire a persaonelor varstnice de pe bulevardul 21 Decembrie 1989. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *