Uncategorized

Buldogul Blaga, un milion de euro pentru un rahat de discurs in 5 ani de “bruxel”. Fiica lui, 3 milioane de euro contracte cu statul

de Liviu Alexa/Strict Secret

Intrarea în Uniunea Europeană a României înseamnă că la fiecare cincinal o oportunitate enormă pentru 33 de români ancorați în partide politice sau susținuți de statul paralel să acceadă la postul de europarlamentar, post care vine la pachet cu câteva caracteristici absolut magice:

–          Un salariu de 8000 de euro pe lună care cu diurne, decont cazare, decont biroul parlamentar, etc, ajunge la venituri de peste 230.000 de euro pe an.

–          Imunitate în fața oricărei anchete penale

–          Posibilitatea de a spăla și legitima șpăgile și banii negri făcuți în trecut,

–          Efort depus și muncă extrem de reduse

Sigur, nu astea ar trebui să fie obiectivele unui europarlamentar. Deputații europeni din alte țări trag tare în Parlament ca să reprezinte interesele țărilor din care provin. Să creeze oportunități pentru statele și popoarele care îi trimit acolo.

Nu este cazul românilor. 95% dintre ei fac umbră Bruxelles-ului din prima zi când ajung acolo, căci mulți dintre ei sunt foști taximetriști, bișnițari sau încătușabili. Mulți dintre ei nu parlesc nicio boabă de limbă străină, ba chiar au probleme cu scrisul în propria lor limbă.

În ultimele zile presa a prezentat posibile variante de aleși români care vor dormita la Bruxelles și Strasbourg în următorii cinci ani. Unora le-a expirat puterea în propriile partide, așa că au fost ejaculați de pe liste, cel mai surprinzător nume fiind cel al lui Dan Nica. Alții, precum Rareș Bogdan, au fost constanți în pupincurismul lor față de Iohannis și au primit un voucher fermecat cu care și-au făcut rost de un loc eligibil. Alții precum Siegfried Mureșan și Victor Negrescu sunt susținuți by default de securicii și masonii din partidele europene de dreapta și de stânga care le-au oferit o protecție intangibilă. „Tinerii” Negrescu și Mureșan au deja mandate mai multe ca mulți seniori din Parlamentul European, chiar dacă la capitolul merite nu putem spune prea multe.

Există greii adevărați, pe codul vechi, care și-au făcut loc la masa mare prin forță și securisme locale. Așa e cazul lui Mihai Tudose și Vasile Blaga, sharpeiul PSD-ului și buldogul PNL-ului. Mișu Tudose însă nici nu se compară cu Vasile Blaga, al cărui tupeu pute a nesimțire de la poșta din Strasbourg.

Pitit frumos pe insula anonimității, Blaga rade de noi, ăștia rămași în România să-i plătim salariul și nu numai. Intre timp, n-am observat cât de mare s-a făcut declarația de avere a lui Vasile Blaga, cât de mulți bani a încasat în ultimii cinci ani de la Bruxelles pentru zero activitate.

În spațiul public, jurnaliștii se chinuie an de an să prezinte noutățile din declarațiile de avere ale politicienilor. Declarațiile de interese ale acestora insa nu suscită interesul presarilor pentru că sunt adesea goale de conținut.

Mă mândresc cu faptul că sunt unul dintre foarte puținii ziariști care își pierde vremea cu cititul din doască în doască al declarațiilor de interese. Pe principiul că „nu se știe niciodată când sare ancheta”.

Dar să o luăm cu începutul. Vasile Blaga este orice, dar nu un politician sărac. Din contră, am putea spune fără să greșim că este un politician misterios de bogat.

În 2016 șeful poliției județului Bihor, conducând în mod misterios nu mașina sa ci mașina lui Vasile Blaga, a fost implicat într-un accident rutier. Într-un mod și mai misterios în mașina lui Blaga, condusă de șeful poliției anchetatorii au găsit 700.000 de euro în cash. Așa, apăruseră acolo. Liviu Popa, șeful IPJ Bihor, nu știa ce e cu ei. Nici Vasile Blaga nu știa ce este cu ei.

Vă dați seama ce enigmă incredibilă, să îi apară bietului bugetar Vasile Blaga, 700.000 de euro în bancnote, în propria sa mașină? Taina acelei posibile șpăgi s-a risipit brusc prin faptul că, cu totul întâmplător Vasile Blaga a fost achitat pentru trafic de influență. Această șaradă a fost băgată sub preșuleț și nici astăzi nu știm ce s-a întâmplat cu purcoiul de bani. Unde o fi ajuns bietul de el? L-o fi luat Blaga înapoi? L-o fi confiscat statul? V-am spus: mister.

Dar, stați! Nedumeririle continuă. Trecem peste cele șapte pagini de terenuri intravilane și case pe care Vasile Blaga le are și ne oprim puțin la capitolul datorii, unde două persoane fizice Stoia Doina și Valer Crișan i-au dat lui Vasilică Blaga acum 15 ani, adică în 2007 un împrumut de 1,5 milioane de lei, cu titlu gratuit și cu scadența în 2027.

Doamne, ce oameni inimoși. Să nu aibă ei ce face cu bănetul timp de 20 de ani. Să nu dorească să-l investească nicăieri, să aibă ca unic scop întrajutorarea politicianului Vasile Blaga. Mai rar așa ceva!

Cu chiu cu vai, strângând cureaua, postind, sau mâncând o dată pe zi, Vasile Blaga a reușit performanța notabilă să agonisească în conturi suma de 400.000 de euro, bani negri pentru bătrâneți albe. De fapt, stați: bătrânețile lui sunt deja foarte prospere.

Domnul Blaga ia două pensii. Una de 63.000 de lei și alta specială de la Senatul României de 74.000 de lei.

Toate acestea, în timp ce, în calitate de europarlamentar, ia anual un salariu de 90.000 de euro pe an, diurnă de 51.000 de euro pe an, indemnizație de transport de 41.000 de euro pe an plus sume forfetare de 57.000 de euro pe an.

Practic domnul Blaga, pe lângă pensiile din România, mai încasează de la Parlamentul European circa 240.000 de euro pe an. Adică 20.000 de euro pe lună.

Ati putea zice: băi, Alexa, ia 20.000 de euro pe lună, dar poate și muncește de banii ăia. Ei bine, am căutat pe site-ul Parlamentului European să vedem cât a muncit domnul Vasile Blaga în ultimii cinci ani. Ca să nu vă enervați luați un calmant înainte de a continua lectura, căci timp de 5 ani, domnul Vasile Blaga nu a catadicsit să lumineze Europa decât cu rahat de discurs, și ăla scurs și plin de clișee despre aderarea României la spațiul Schengen.

Vă dați seama? În cei cinci ani de Parlament European pentru care a încasat 1 milion de euro, Blaga a ținut un singur discurs, de unde concluzia că Blaga este atât de șmecher încât încasează cam ca și marii oratori și vedete ale lumii Barack Obama, Bill Clinton sau Yuval Harari. Ăsta este omul pe care l-ați trimis dragi români în Parlamentul European, în ultimii cinci ani! Și pe care îl veți mai trimite o dată să mai încaseze 1 milion de euroi în următorii cinci ani fiindcă buldogul Blaga are loc eligibil și i se rupe de părerea voastră.

Dacă credeați că nesimțirea lui Blaga are limite, dați-mi voie să trec la cireașa de pe tortul acestei anchete. În declarația de interese a domnului europarlamentar Vasile Blaga apare o listă cu șapte pagini mari și late de contracte obținute de firma fiică-sii, Agathe Cristina Blaga, patroană la SC Medical Emergencies Division SRL, firmă care, în cel mai magic mod cu putință, prestează servicii de transport sanitar neasistat, și servicii de consultații la domiciliu pentru Case Județene și spital din întreaga țară. De la Tulcea la Cluj, de la Pitești la Timișoara, de la Ploiești la Satu Mare, de la Petroșani la Brașov și București.

Ca un semn, o grămadă de instituții medicale și spitale ale statului vor să lucreze prin atribuire sau contractare directă cu Agathe, fiica domnului europarlamentar Blaga, oferindu-i sute de mii de lei per fiecare contract. Așa cum ne arată declarația de interese, doar pe 2023 firma Agathei Blaga a cașcavalit 14 milioane de lei, aproape 3 milioane de euro, comportandu-se ca un fel de mic SMURD cu Casele de Asigurări și spitalele patriei.

Firma doamnei Agatha Blaga a cunoscut o ascensiune fulminantă de când e tati europarlamentar, dublându-și cifra de afaceri și cvadruplându-și profitul.

Ne auzim și ne citim în 2029 la bilanțul financiar din acel moment al lui Vasile Blaga.