In vizor

Bugetare participativă 2019: 80 000 de euro îngropați într-o pistă, din pământ bătucit, pentru mașinuțe de jucărie!

La Cluj-Napoca, nu doar Primăria are idei năstrușnice de risipire a banului public, ci și unii cetățeni care propun, an de an, în cadrul programului de bugetare participativă, pe zeci de mii de euro, zeci de proiecte bizare.

Un clujean a propus în acest an să întunecăm noaptea minții arzând 50 000 de euro din bugetul local, iar un altul să îngropăm 80 000 de euro într-o pistă pentru mașinuțe de jucărie, făcută din pământ bătucit.

Sergiu Bal propune următorul proiect (redăm textul exact cum e postat pe site-ul oficial, responsabilitatea pentru greșelile de scriere revenindu-i inițiatorului):

„amenajarea unei piste pentru automodele off road.
pista poate fi amenajata intr-un parc suprafata necesara 50m x 100m, sau 50m x 150m
pista va fi construita din pamant, care necesita compactare, deci proiectul este prietenos cu mediul.
este necesara si construirea unui stand din lemn la inaltime de 2 – 3 metri dimensiuni LXAXI 1.5m x 3m x 3m. de pe acest stand vor fi pilotate automodelele. standul va permite o vedere de ansamblu asupra pistei.
este necesar un dispozitiv de batucit manual, pentru ca periodic sa fie batucita pista (ex dupa trecerea iernii)
ar mai fi necesara construirea catorva masute care vor fi folosite pentru repararea automodelelor sau pentru a servi o gustare.”

Așadar, pentru o pistă din pământ bătucit și un stand din lemn, plus cîteva măsuțe, se cer 80 000 de euro. Iar Primăria a considerat această propunere drept una eligibilă:

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL – Într-o locație pretabilă.”

Inițiatorul postează, pentru a-și susține proiectul, și un filmuleț. Cei 80 000 de euro ar putea fi îngropați într-un „edificiu” asemănător cu acesta:

Dacă asta cer clujenii în cadrul proiectului bugetării participative, nu trebuie să ne mai mire faptul că au ales un primar care le promite mașinuțe fără șofer pentru transportul în comun, taxiuri zburătoare și alte asemenea jucării electorale. Vorba lui Arghezi: „Nicio jucărie nu e mai frumoasă ca jucăria de vorbe.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *