In vizor

Buda, liderul PNL Cluj: „Cei care nu se vaccinează să nu se întrebe de ce sunt limitați! Constituția permite să aplicăm anumite restrângeri ale libertăților în condiții de criză!”

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, a făcut un apel, duminica aceasta, pro vaccinare, susținând că „vaccinurile dau viață” și că autoritățile le pot restrânge libertățile  celor nevaccinați, în condiții de criză, lucru permis de Constituție.

„Fac un apel către opinia publică din România de a se vaccina, deoarece nu avem alte mecanisme de a scăpa de acest virus, mai ales în varianta Delta. Vreau să vă spun că vaccinurile aprobate de către EMA au trecut prin toate testele posibile și imposibile, din perspectiva efectelor secundare. Aceste vaccinuri sunt sigure și aceste vaccinuri dau viață”, a declarat Daniel Buda.

„Până la urmă, vaccinarea nu este decât un pașaport către viață și cei care nu se vaccinează să nu se întrebe de ce sunt limitați la a folosi anumite utilități publice, gen restaurant, mall sau cinematograf. Pentru că prin gestul lor nu fac altceva decât să pună în pericol viața concetățenilor lor. Și atunci, sigur că, într-o astfel de situație, Constituția permite să aplicăm anumite restrângeri ale libertăților în condiții de criză”, a explicat președintele PNL Cluj, Daniel Buda, citat de Ziua de Cluj.

În aceeași zi, primarul Emil Boc i-a felicitat pe clujeni, prin intermediul paginii sale electorale de Facebook, pentru atitudinea pozitivă în privința vaccinării:

„Felicitări clujenilor pentru că au înțeles importanța vaccinării. Rata de vaccinare este de peste 53% și este în continuă creștere, conform datelor de mai jos.

În perioada 5-8 octombrie, 13.840 de clujeni s-au vaccinat, dintre care 4.441 cu prima doză. Tendința de creștere a procesului de vaccinare la nivel local indicată și în graficele de mai jos arată încă o dată determinarea clujenilor de a-și proteja sănătatea proprie și a celor din jur.

Felicit clujenii pentru rata înaltă de vaccinare și încurajez pe oricine să facă acest pas!  Împreună, prin vaccinare, învingem pandemia și viața noastră revine la normalitate!”, a scris primarul festivalier, care a folosit ocazia pentru a face o pledoarie și pentru doza III:

„Începând din 28 septembrie 2021, la nivel național a început vaccinarea cu doza III. Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa pentru administrarea dozei de rapel (booster). Administrarea dozei III, cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, se face în centrele de vaccinare, după programarea în prealabil realizată pe platforma: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.”

Cu toate felicitările, îndemnurile și apelurile alarmante ale autorităților, oamenii nu se înghesuie la vaccinare. Poate și fiindcă autoritățile nu le mai inspiră încredere.

„Daa, minunat! Dacă înțelegeau importanța vaccinării, se imunizau în vară, să aibă anticorpi acum când scade temperatura și riscul de contaminare e mai ridicat. Se vaccinează să aibă libertate, nu pentru sănătate. Da o știți și voi asta”, i-a  comentat primarului Erica Szep.

Potrivit statisticilor oficiale, în ultimele 24 de ore, la Cluj s-au vaccinat numai 1 937 persoane:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *