In vizor

Bonțidean renunță la pensie pentru a rămâne șef al Poliției Locale Cluj-Napoca. Câți bani poate pierde șeful Poliției Locale

Scris de 1,022

Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, a declarat că dacă va fi nevoit să aleagă între pensie și salariu, va prefera să renunțe la pensie pentru a-și păstra funcția pe care o deține în prezent. Însă această alegerea va însemna pentru Bonțidean o diminuare semnificativă a veniturilor. Acesta ar putea să piardă un venit lunar de 11.662 lei. 

„În momentul în care îți asumi o responsabilitate și intri într-o echipă și vrei să faci lucruri importante, atunci desigur că nu dai înapoi. Am citit și eu legile și mi se pare că este neconstituțională, dacă va fi adoptată. Au mai fost astfel de încercări și au fost declarate neconstituționale aceste ordonanțe”, a declarat Bonțidean la Napoca Live. 

Cel mai probabil, Bonțidean se bazează pe faptul că această lege va fi declarată neconstituțională de către CCR, ceea ce înseamnă că își va primi pensia retroactiv. În acest sens, Bonțidean a oferit un exemplu din Franța, acolo unde anagjații polițiilor municipale pot cumula pensia cu salariul.

„Fac parte dintr-un proiect european la nivelul Ministerului de Interne și recent am fost într-o misiune la Poliția municipală din Paris. Printre discuțiile pe care le-am avut acolo am avut și cu un adjunct al Ministrului de Interne și am întrebat de modul în care se conduc la ei polițiile municipale. Și mi-a spus că ei optează foarte mult ca aceste funcții de conducere să fie ocupate de către foști polițiști sau jandarmi. Mi-a spus că pot să cumuleze pensia cu salariul, nu este niciun fel de problemă, profităm de experiența pe care au acumulat-o”, a mai declarat Bonțidean.

Potrivit declarației de avere din 2021, Marcel Bonțidean a obținut din funcția deținută în cadrul Poliției Locale suma de 109.816 lei, adică un salariu lunar de 9.151 lei, iar pensia a fost de 139.948 lei, adică 11.662 lei lunar. 

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE