Rautacisme

„Bombele” bine vândute ale Clujului: 2 camere în Grigorescu, 95 000 de euro, cu finisaje originale, „clasice”

De ani de zile, cei care prospectează piața imobiliară clujeană în căutarea unui apartament speră la o criză care să facă mai accesibile proprietățile, care se vând în Cluj foarte scump nu fiindcă ar oferi un confort deosebit (ca suprafață, finisaje), ci numai pe bază de zonă: cu cât apartamentul este situat mai aproape de buricul târgului, cu atât costă mai mult, prețuri aberante pentru veniturile majorității populației. Și în cartierele clasice, apartamentele finisate la fel de „clasic”, adică putrede de vechi, care necesită renovare integrală, au prețuri astronomice, fiindcă nu oricine stă în Gheorgheni, Grigorescu, Zorilor ș.a.m.d., iar ștaiful imobiliar costă!

Nici măcar pandemia nu a reușit să stăvilească sau să scadă pretențiile financiare ale proprietarilor care, în piața speculativă de la Cluj, s-au adaptat pe modelul: scumpește vecinul, scumpesc și eu! Atâta timp cât apartamentele se vând, și se vând bine!, bula imobiliară va continua să crească. 

Citiți și:

Vânzările de imobile au continuat să crească în luna mai, Clujul fiind orașul din provincie cu cele mai multe tranzacții

Un apartament de 2 camere, de 50 mp, situat în Grigorescu, în apropiere de Tăietura Turcului, unde sunt frecvente ambuteiaje rutiere care scad „calitatea vieții”, se vinde, de pildă, pe site-ul compariimobiliare.ro, cu 95 000 de euro. 

Apartamentul se vinde mobilat și finisat clasic, adică așa cum și l-a făcut proprietarul, „ca pentru el”, prin anii 80. Mai necesită renovări de vreo 15-20 000 de euro, plus mobilă și electrocasnice și așa ajungeți în final să depășiți prețul cu care primarul Clujului și-a cumpărat casă în Câmpenești.




Acum, că reîncep marile festivaluri, ne putem aștepta la noi scumpiri pe piața imobiliară a Clujului. Revenirea la munca de la birou, cursurile universitare care se vor relua cu prezență fizică vor mai adăuga câteva mii de euro la pretențiile din prezent ale proprietarilor. Prețurile cresc, însă calitatea apartamentelor vândute rămâne „clasică”, adică, de multe ori, „bombă”. Însă, dacă e fain la Cluj, fainoșagul de PR se plătește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *