Anchete

BOMBA: Elena Udrea a fost vizitata luna trecuta in Costa Rica de asociata sa, Lia Stanca! E disperare mare cu Baile Boghis, aflate in “proprietatea” DNA!

Elena Udrea are multe probleme pe cap: sarcina, procesele, situatia incerta din Costa Rica, dar si problemele nerezolvate din business, mai ales din afacerile “la vedere” pe care le-a initiat in vremuri in care era “imparateasa”. Acum cativa ani bea sampanie la Baile Boghis in compania asociatei sale, Lia Stanca, fosta nevasta a generalului de securitate Viorel Stanca, un greu pedelist al Salajului. Astazi, Lia Stanca e scapatata, Elena Udrea are conserve zdranganitoare dupa ea, iar viitorul e mai incert ca un drob de sare lasat in ploaie.

Va oferim in EXCLUSIVITATE detalii incredibile din afacerea de la Baile Boghis a Elenei Udrea cu Lia Stanca, nevasta generalului Viorel Stanca.

A vizitat-o pe refugiata

Lia Stanca a fost la mijlocul lunii aprilie in Costa Rica pentru a se intalni cu Elena Udrea. Informatia a fost confirmata chiar de catre femeia de afaceri din Salaj, care ne-a transmis intr-o convorbire avuta cu Ziarul de Salaj ca discuta zilnic la telefon si ca urmeaza sa o mai viziteze pe Elena Udrea in Costa Rica.

„Am fost in Costa Rica si am sa mai merg. Am fost in aprilie. Nu am mers la un om public. Situatia de la Bai Boghis nu are legatura cu plecarea mea in strainatate. Discut cu doamna Udrea la telefon in fiecare zi. Si despre Baile Boghis si despre orice alt subiect. La Boghis s-a deschis sezonul, s-a deschis zona de strand din 28 aprilie. Este functional. Acolo e nevoie de investitii in continuare pentru ca puterea financiara a asociatilor nu poate atinge cuantumul de bani pentru a duce statiunea la cele mai inalte standarde. Nu sunt probleme cu actionariatul cu doamna Udrea. Faptul ca am facut o asociere… si nu a reusit sa duca la bun sfarsit tot planul investitional prevazut inainte de asociere, eu nu o consider asta decat o incercare a mea care a dus la o reusita partiala”, ne-a declarat diplomata Lia Stanca.    
 
Adevarul? Udrea nu vrea sa puna cascavalul pe masa

Doamna Stanca spune doar cate o farama de adevar. Farama care ii convine. Realitatea este alta. Lia Stanca este foarte ingrijorata de situatia statiunii, dupa ce Elena Udrea a platit cautiunea sa de 5 milioane de euro cu parti sociale din statiune. Adica a garantat cu actiunile societatii.

Udrea a girat cautiunea sa cu cele 50 la suta din actiunile pe care le are la Baile Boghis, dar si cu cele 40 la suta din actiunile detinute de Nadine Stanca, fiica cea mare a Liei. Concesie importanta pe care Lia i-a facut-o Elenei, mai mult din pragmatism, ca sa salveze barca.

Scopul vizitei in Costa Rica a fost o discutie interesanta pe marginea subiectului Baile Boghis, discutie in care Lia Stanca a incercat sa o convinga pe Elena Udrea sa substituie garantia cu bani cash in asa fel incat sa poata salva statiunea.

Dar asta ar indemna ca Elena Udrea sa scoata 5 milioane in cash din pamant, din iarba verde sau… de la rezerve. Daca are. Ceva are, caci viata in Costa e… Rica. Insa nu vrea sa risipeasca gloante pe lacrimile Liei din doua motive: refugiata fiind, are nevoie de orice lichiditate, doi: investitorul nu e sigur, nici nu exista inca. Mai ales ca…

… Elena Udrea are pe 9 mai ultimul termen de judecata in dosarul Gala Bute, iar daca va fi condamanta cu executare, atunci cele 90 la suta din actiunile de la Boghis (Udrea + Nadin) vor trece in proprietatea statului, care le va scoate la vanzare.

Stanca nu vrea sa piarda Baile Boghis. Elena Udrea nu vrea sa risipeasca lichiditati
 
Statiunea Bai Boghis este ultimul as din maneca al Liei Stanca, care nu mai are bani. Sigur ca Elena Udrea nu va fi proasta sa puna banii cash jos pe care ii mai are, deoarece blonda are nevoie de cascaval pentru a putea trai in Costa Rica, unde traiul e scump.

Elena Udrea si Lia Stanca au fost in trecut cele mai bune prietene. Asta pentru ca Udrea era pe val, iar Stanca simtea nevoie sa aiba alaturi de ea o vedeta. Va spunem noi ca in momentul in care Udrea a cumparat actiuni de la Boghis, se mai interesau de statiune si firme din Ungaria si Spania, dar acestea au primit reject de la Stanca.

Gloria si decaderea afacerilor Liei Stanca

Primul salajean care s-a afirmat dupa Revolutie prin averea sa a fost generalul Viorel Stanca. De altfel, generalul este si primul salajean care a intrat in top 300 milionari romani. Un om intelept, dar cam neadaptat, Viorel Stanca a fost in perioada 2001 – 2008 presedintele Partidului Democrat din Salaj, si un cunoscut apropiat a lui Traian Basescu, pe atunci presedinte al Romaniei. Dupa divortul de Lia Stanca, majoritatea averii a ramas la sotie. Lia are insa mari probleme cu averile. Hotelul Severus si Porolissum au fost scoase la vanzare dupa ce firma sa – Vidalis – a fost declarata in insolventa. Nimeni nu o sa cumpere insa cele doua cladiri.

De exemplu, Hotelul Severus are un profit de 4.000 de euro si un impozit de platit anual de 35.000 de euro.

Salvarea Liei Stanca este ca in procedura insolventei nu trebuie sa plateasca impozitul, astfel ca suma de 4.000 de euro o baga in buzunar, pentru a-si mai salva situatia financiara.

Si Baile Boghis au probleme mari cu banii. Societatea apare in mai multe dosare pe rolul instantelor din Salaj in care Directia Regionala a Finantelor Publice a executat firma. SC Bai Boghis are din 2015 datorii de peste 14 milioane de lei, in contextul in care cifra de afaceri abia bate la 2,7 milioane de lei, iar profitul de anul trecut a fost cu minus.

Elena Udrea este refugiat politic in Costa Rica

Elena Udrea a plecat pe 7 februarie din Romania in Costa Rica. Fostul lider PDL si ministru al Turismului nu a spus initial niciunei persoane unde pleaca, avocatul ei stiind ca Udrea este in Atena. Alaturi de Elena Udrea, in Costa Rica se mai afla si Alina Bica, fosta sefa DIICOT si prietena a Elenei. Pe 13 aprilie, Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic in Costa Rica, chiar in timp ce la Inalta Curte de Casatie si Justitie se judeca un nou termen din dosarul „Gala Bute”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *