In vizor

Bode: Nu vorbim de o relaxare totală. În continuare vor fi controale

Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare. (…).

În continuare vor fi controale acolo unde restricţiile sunt menţinute”, a subliniat ministrul Bode.

Lucian Bode a precizat că autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la cazurile noi de îmbolnăviri. Acesta a amintit că, în funcţie de cei doi indicatori, Guvernul a stabilit o serie de măsuri de relaxare, cu un prim termen data de 15 mai.

Potrivit lui Bode, în cazul evenimentelor în care participanţii au obligaţia să fie vaccinaţi, organizatorul evenimentului răspunde de respectarea acestei obligativităţi, iar autorităţile, precum efectivele MAI şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, au obligaţia să verifice, prin sondaj, dacă respectivii participanţi deţin dovada vaccinării.

Lucian Bode a efectuat o vizită pe șantierul Autostrăzii Transilvania, alături de Lucovid Orban și ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros și europarlamentarul Daniel Buda, lider PNL Cluj.

Vizita lui Orban la Cluj a fost neglijată de liderii PNL  Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, campanie de imagine pe șantierul Autostrăzii Transilvania: „Este posibil ca aceste lucrări să fie finanțate din PNRR”

Vineri, atunci când vizita lui Ludovic Orban era în desfășurare la Cluj, Emil Boc a fost implicat „într-o altă întâlnire”, iar Alin Tișe i-a cerut lui Orban să nu mai facă „exerciții de imagine” pe seama realizărilor PNL-iștilor din teritoriu și a subliniat necesitatea reformării PNL. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *