Politica

BOC: „Toate partidele își doresc reprezentare locală prin intermediul Prefectului. Prima opțiune se face acolo unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție”

Scris de 191

Potrivit edilului Emil Boc tema numirii noilor prefecți nu a făcut obiectul unei analize în forurile politice ale partidelor, deși acesta a recunoscut că partidele își doresc să fie reprezentate la nivel local prin intermediul Prefectului. Cel mai probabil, în urma noii componențe a coaliției de guvernare, prima opțiune luată în discuție va viza zonele unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție.

„Încă nu am datele despre acest subiect, pentru că nu au făcut obiectul analizei în forurile politice.

E prematur să tragem o concluzie în acest sens.

Evident că toate partidele își doresc să aibă reprezentare locală prin intermediul Prefectului. Prima opțiune se face acolo unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție.

Va fi o analiză politică pe care o vor face partidele în perioada următoare. Deocamdată nu s-a discutat acest subiect”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

În prezent, prefectul județului Cluj este Tasnadi Szilard (UDMR), numit pe baza algoritmului vechii alianțe PNL – USR – UDMR. Regula noii alianțe spune că partidul care deține conducerea consiliului județean își va numi prefectul și șefii de deconcentrate.

CITEȘTE ȘI: S-A SCHIMBAT ALGORITMUL: Performanța prefectului Tasnadi Szilard, la mâna lui Tișe

Funcțiile din teritoriu au fost împărțite între cele trei partide din noua alianță.

Este vorba de posturile de prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii.

Din cele 42 de funcții de prefect, PSD va numi 21 de oameni în timp ce PNL va numi 17 iar UDMR va numi 4 prefecți. Potrivit unor surse politice citate de hotnews.ro, acolo unde un partid deține șefia Consiliului Județean va numi pe linie prefecții și șefii de deconcentrate. Aceasta înseamnă că la Cluj, prefectul UDMR Tasnadi Szilard ar trebui schimbat. Liberalul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, nu este foarte sigur dacă va fi sau nu înlăturat prefectul UDMR.

„Schimbarea unui prefect trebuie făcută după o analiză concretă a activității lui, nu pentru că este maghiar.

Ca atare, orice discuție pe această temă trebuie să aibă la bază criteriile de performanță și competență”, a declarat recent, pentru Ziar de Cluj, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Șeful județului a precizat că deocamdată nu s-a făcut nicio analiză a activității prefectului UDMR.

În martie 2021, numirea unui prefect UDMR al județului Cluj, agita apele în PNL.

Primarul Emil Boc acuza conducerea PNL, mai exact pe fostul lider al partidului, Ludovic Orban, că a făcut „un gest de sfidare fără precedent” la adresa organizației PNL-iste din Cluj, acceptând în negocieri ca postul să revină UDMR.

​„E fără cuvinte.

E un gest de sfidare fără precedent al conducerii PNL față de organizația Cluj.

Am fost președinte al partidului 7 ani de zile, dar niciodată Clujul n-a fost umilit astfel și niciciodată nu am umilit vreo organizație care a avut rezultate.

Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi în zestrea generală a PNL la toate alegerile. Organizația care aduce cele mai multe voturi e umilită. Conducerea centrală a partidului ne-a sfidat. S-au trecut niște linii roșii. Nemulțumirea este generală față de această sfidare”, declara primarul Emil Boc, în martie 2021, la Napoca FM.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 6 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 21 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE