Politica

BOC: „Toate partidele își doresc reprezentare locală prin intermediul Prefectului. Prima opțiune se face acolo unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție”

Scris de 191

Potrivit edilului Emil Boc tema numirii noilor prefecți nu a făcut obiectul unei analize în forurile politice ale partidelor, deși acesta a recunoscut că partidele își doresc să fie reprezentate la nivel local prin intermediul Prefectului. Cel mai probabil, în urma noii componențe a coaliției de guvernare, prima opțiune luată în discuție va viza zonele unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție.

„Încă nu am datele despre acest subiect, pentru că nu au făcut obiectul analizei în forurile politice.

E prematur să tragem o concluzie în acest sens.

Evident că toate partidele își doresc să aibă reprezentare locală prin intermediul Prefectului. Prima opțiune se face acolo unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție.

Va fi o analiză politică pe care o vor face partidele în perioada următoare. Deocamdată nu s-a discutat acest subiect”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

În prezent, prefectul județului Cluj este Tasnadi Szilard (UDMR), numit pe baza algoritmului vechii alianțe PNL – USR – UDMR. Regula noii alianțe spune că partidul care deține conducerea consiliului județean își va numi prefectul și șefii de deconcentrate.

CITEȘTE ȘI: S-A SCHIMBAT ALGORITMUL: Performanța prefectului Tasnadi Szilard, la mâna lui Tișe

Funcțiile din teritoriu au fost împărțite între cele trei partide din noua alianță.

Este vorba de posturile de prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii.

Din cele 42 de funcții de prefect, PSD va numi 21 de oameni în timp ce PNL va numi 17 iar UDMR va numi 4 prefecți. Potrivit unor surse politice citate de hotnews.ro, acolo unde un partid deține șefia Consiliului Județean va numi pe linie prefecții și șefii de deconcentrate. Aceasta înseamnă că la Cluj, prefectul UDMR Tasnadi Szilard ar trebui schimbat. Liberalul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, nu este foarte sigur dacă va fi sau nu înlăturat prefectul UDMR.

„Schimbarea unui prefect trebuie făcută după o analiză concretă a activității lui, nu pentru că este maghiar.

Ca atare, orice discuție pe această temă trebuie să aibă la bază criteriile de performanță și competență”, a declarat recent, pentru Ziar de Cluj, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Șeful județului a precizat că deocamdată nu s-a făcut nicio analiză a activității prefectului UDMR.

În martie 2021, numirea unui prefect UDMR al județului Cluj, agita apele în PNL.

Primarul Emil Boc acuza conducerea PNL, mai exact pe fostul lider al partidului, Ludovic Orban, că a făcut „un gest de sfidare fără precedent” la adresa organizației PNL-iste din Cluj, acceptând în negocieri ca postul să revină UDMR.

​„E fără cuvinte.

E un gest de sfidare fără precedent al conducerii PNL față de organizația Cluj.

Am fost președinte al partidului 7 ani de zile, dar niciodată Clujul n-a fost umilit astfel și niciciodată nu am umilit vreo organizație care a avut rezultate.

Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi în zestrea generală a PNL la toate alegerile. Organizația care aduce cele mai multe voturi e umilită. Conducerea centrală a partidului ne-a sfidat. S-au trecut niște linii roșii. Nemulțumirea este generală față de această sfidare”, declara primarul Emil Boc, în martie 2021, la Napoca FM.ULTIMA ORĂ

 • Acum 24 mins Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 44 mins In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 1 hour Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 2 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 2 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 3 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 4 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 4 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 17 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 18 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 24 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE