In vizor

Boc susține că nu știe de scandalul de la U Cluj: „Habar nu am de acest subiect. Vă pot spune că U Cluj merge mai departe cu Radu Constantea”

Scris de 72

De câteva zile în jurul clubului de fotbal Universitatea Cluj e un întreg scandal și o luptă pentru putere cauzată în special de faptul că actualul președinte Radu Constantea nu dorește să își prelungească mandatul care expiră în 31 martie.

Chiar dacă și presa locală și presa sportivă națională au dezbătut pe larg subiectul, pentru prima dată primarul Boc susține că nu știe ce se întâmplă la el în oraș. Ba chiar a fost iritat de întrebările jurnalistului pe acest subiect. Boc a declarat că el nu a fost informat de Constantea că ar vrea să plece.

„Dumneavoastră întrebați, eu vă spun că habar n-am. Se aude, unde se aude, pe Feleac? Unde e presa aia? Acesta este rolul presei libere să scrie ce vrea. Nu sunt obligat să comentez tot ce scriu ei. Clubul își urmează parcursul pentru a ajunge în Divizia A, pentru că e o echipă fanion a României. Noi am refăcut echipa din cenușă și își va continua drumul spre Divizia A. Universitatea Cluj nu e un om. Radu Constantea nu mi-a spus nimic. Habar nu am de ce spuneți dumneavoastră. Habar nu am de acest subiect. Pentru mine este inexistent acest subiect, așa încât vă pot spune că U Cluj merge mai departe cu Radu Constatea astăzi. Nu am fost informat de altceva și nu cunosc subiectul”, a fost declarația lui Emil Boc.

Octavian Abrudean, fost jucător al Universității Cluj a transmis o scrisoare deschisă fanilor în care susține că Radu Constantea își dorește de 2 ani să se retragă de la echipă, iar acum când mandatul său se încheie nu vrea să îl mai prelungească. 

„Atât timp cât președintele în funcție îmi spune de 2 ani încoace că vrea să se retragă, și acum e mai hotărât ca niciodată să facă acest pas în 31 martie, când îi expiră mandatul, nu văd nimic greșit în a ne prezenta la o discuție privată în care să oferim o opțiune pentru viitorul clubului. Opțiune care poate să fie luată în considerare, sau nu, de către Consiliul Director. Oferirea unei alternative care să fie analizată nu înseamnă nicio presiune pentru nimeni. În cadrul acelei întâlniri s-a stabilit să nu apară nimic în spațiul public pentru a nu se crea discuții inutile. Noi nu aveam niciun interes să făcem publica discuția. Singurul care a avut acest interes a fost Stanciu, care nici măcar nu a fost prezent la discuție, dar a avut un „microfon” plantat acolo. Interesul lui a fost să își găsească alibiuri în cazul unui eșec pe plan sportiv”, susține Abrudean.

Conflictul este între actualul manager, Stanciu și un grup de foști jucători de la U Cluj care au avut discuții cu Radu Constantea pentru se implica la club. 

„Toată această întâlnire a avut loc datorită faptului că a expirat sau expiră, nu știu exact, mandatul actualului președinte. În acest context, noi ne-am dus acolo, suntem un grup de foști fotbaliști ai Universității și ne-am dus la o întâlnire cu Radu Constantea, actualul președinte, pentru a oferi o alternativă pentru viitorul clubului. Noi ne-am oferit să ajutăm. N-am zis niciun moment că vrem să preluăm echipa, să facem noi o revoluție. Ne-am oferit ca pe o alternativă pentru viitorul clubului.  Avem un proiect pe care o să-l arătăm Comitetului Director, la momentul oportun. Știm pașii care trebuie urmați, alături Octavian Abrudan, Andrei Cordoș, Gabi Giurgiu și Alexandru Păcurar. Am mai vorbit și cu Dorin Goga, dar încă el nu ne-a dat un răspuns. Speră să ni se alăture și el, pentru că noi am crescut, practic, împreună la acest club și suntem toți U-iști adevărați”, a declarat Florescu pentru prosport.ro

Încă de la preluarea clubului de către Primăriei și instalarea lui Radu Constatea, obiectivul a fost promovarea. Din păcate însă, în ciuda sumelor mari de bani investitie de municipalitate, clubul continuă să se zbată în Liga a doua. Cu siguranță că și foștii jucători și suporterii își doresc rezultate, iar o schimbare de management poate că este oportună. Faptul că Boc susține că nu știe ce se întâmplă la echipă este greu de crezut. Doar că Boc, așa cum Ziar de Cluj prin vocea jurnalistului Liviu Alexa a scris deja, nu vrea cu adevărat că această echipă să reușească, el vrea doar „să facă cumva să fie bine”

Citește mai mult:

Zumzaie iar hoitarii deasupra lui U Cluj. Cateva ganduri despre noua diversiune de la adevaratul adevar: ca Boc e vinovat de falimentul sportiv al Universitatii!ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE