In vizor

Boc susține că nu știe de scandalul de la U Cluj: „Habar nu am de acest subiect. Vă pot spune că U Cluj merge mai departe cu Radu Constantea”

De câteva zile în jurul clubului de fotbal Universitatea Cluj e un întreg scandal și o luptă pentru putere cauzată în special de faptul că actualul președinte Radu Constantea nu dorește să își prelungească mandatul care expiră în 31 martie.

Chiar dacă și presa locală și presa sportivă națională au dezbătut pe larg subiectul, pentru prima dată primarul Boc susține că nu știe ce se întâmplă la el în oraș. Ba chiar a fost iritat de întrebările jurnalistului pe acest subiect. Boc a declarat că el nu a fost informat de Constantea că ar vrea să plece.

„Dumneavoastră întrebați, eu vă spun că habar n-am. Se aude, unde se aude, pe Feleac? Unde e presa aia? Acesta este rolul presei libere să scrie ce vrea. Nu sunt obligat să comentez tot ce scriu ei. Clubul își urmează parcursul pentru a ajunge în Divizia A, pentru că e o echipă fanion a României. Noi am refăcut echipa din cenușă și își va continua drumul spre Divizia A. Universitatea Cluj nu e un om. Radu Constantea nu mi-a spus nimic. Habar nu am de ce spuneți dumneavoastră. Habar nu am de acest subiect. Pentru mine este inexistent acest subiect, așa încât vă pot spune că U Cluj merge mai departe cu Radu Constatea astăzi. Nu am fost informat de altceva și nu cunosc subiectul”, a fost declarația lui Emil Boc.

Octavian Abrudean, fost jucător al Universității Cluj a transmis o scrisoare deschisă fanilor în care susține că Radu Constantea își dorește de 2 ani să se retragă de la echipă, iar acum când mandatul său se încheie nu vrea să îl mai prelungească. 

„Atât timp cât președintele în funcție îmi spune de 2 ani încoace că vrea să se retragă, și acum e mai hotărât ca niciodată să facă acest pas în 31 martie, când îi expiră mandatul, nu văd nimic greșit în a ne prezenta la o discuție privată în care să oferim o opțiune pentru viitorul clubului. Opțiune care poate să fie luată în considerare, sau nu, de către Consiliul Director. Oferirea unei alternative care să fie analizată nu înseamnă nicio presiune pentru nimeni. În cadrul acelei întâlniri s-a stabilit să nu apară nimic în spațiul public pentru a nu se crea discuții inutile. Noi nu aveam niciun interes să făcem publica discuția. Singurul care a avut acest interes a fost Stanciu, care nici măcar nu a fost prezent la discuție, dar a avut un „microfon” plantat acolo. Interesul lui a fost să își găsească alibiuri în cazul unui eșec pe plan sportiv”, susține Abrudean.

Conflictul este între actualul manager, Stanciu și un grup de foști jucători de la U Cluj care au avut discuții cu Radu Constantea pentru se implica la club. 

„Toată această întâlnire a avut loc datorită faptului că a expirat sau expiră, nu știu exact, mandatul actualului președinte. În acest context, noi ne-am dus acolo, suntem un grup de foști fotbaliști ai Universității și ne-am dus la o întâlnire cu Radu Constantea, actualul președinte, pentru a oferi o alternativă pentru viitorul clubului. Noi ne-am oferit să ajutăm. N-am zis niciun moment că vrem să preluăm echipa, să facem noi o revoluție. Ne-am oferit ca pe o alternativă pentru viitorul clubului.  Avem un proiect pe care o să-l arătăm Comitetului Director, la momentul oportun. Știm pașii care trebuie urmați, alături Octavian Abrudan, Andrei Cordoș, Gabi Giurgiu și Alexandru Păcurar. Am mai vorbit și cu Dorin Goga, dar încă el nu ne-a dat un răspuns. Speră să ni se alăture și el, pentru că noi am crescut, practic, împreună la acest club și suntem toți U-iști adevărați”, a declarat Florescu pentru prosport.ro

Încă de la preluarea clubului de către Primăriei și instalarea lui Radu Constatea, obiectivul a fost promovarea. Din păcate însă, în ciuda sumelor mari de bani investitie de municipalitate, clubul continuă să se zbată în Liga a doua. Cu siguranță că și foștii jucători și suporterii își doresc rezultate, iar o schimbare de management poate că este oportună. Faptul că Boc susține că nu știe ce se întâmplă la echipă este greu de crezut. Doar că Boc, așa cum Ziar de Cluj prin vocea jurnalistului Liviu Alexa a scris deja, nu vrea cu adevărat că această echipă să reușească, el vrea doar „să facă cumva să fie bine”

Citește mai mult:

Zumzaie iar hoitarii deasupra lui U Cluj. Cateva ganduri despre noua diversiune de la adevaratul adevar: ca Boc e vinovat de falimentul sportiv al Universitatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *