Din oras

Boc se laudă cu centrul de bătrâni din Baciu, un proiect pe care l-a anunțat acum patru ani, tot în campanie electorală

Primarul Emil Boc venea în 2020 cu un proiect care s-a dovedit că era exclusiv electoral, respectiv construirea unui nou Cămin pentru vârstnici. Acesta urma să fie edificat pe locația unei foste școli din Baciu. 

Abia acum, patru ani mai târziu, Emil Boc a anunțat că va demara construcția acestui cămin. A avut nevoie de patru ani că să înceapă lucrările iar în acest ritm, în campania electorală din 2028 probabil că va tăia panglica noului centru.

Încep lucrările la noul Cămin pentru vârstnici – Centrul rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice realizat de Primăria Cluj-Napoca pe Calea Baciului nr. 18, cartierul Dâmbu Rotund

Este un centru pentru seniorii cetății doresc și vreau să petreacă o viață de calitate, având acces la cele mai înalte servicii. Este dedicat celor care nu au aparținători, au venituri mai mici și aici pot să petreacă o viață de seniorat de calitate.

Se va construi o clădire cu susbsol, parter și două etaje și va avea 70 de locuri. Construcția ar trebui să fie finalizată până în februarie 2026.

Clujenii îi bat obrazul lui Boc că a lăsat clădirea în paragină timp de 14 ani, când cartierul duce lipsă acută de creșe, grădinițe sau școli.

Primăria Cluj-Napoca are în administrare clădirea de pe Calea Baciului nr 18 unde a funcționat până în 2010 Școala generală cu clasele I-VIII nr. 9. Municipalitatea a avut de-a lungul anilor tot felul de proiecte pentru reconversia acestei clădiri, însă niciunul dintre ele nu s-a materializat. Ar f trebuit să fie creșă sau grădiniță, iar cel mai recent, în 2013 s-a propus realizarea unui centru pentru incluziunea romilor de la Pata Rât în cadrul unui proiect european.

„Rămasă în paragină!? Da’ cine a închis-o la fel ca alte zeci de școli și spitale? Boc, când a fost premier! Iar din funcția de primar nu a fost în stare, timp de 14 ani de zile, să facă ceva cu acea clădire… S-a trezit acum, ca vin alegerile și mai iese în față cu ceva”, potrivit unui clujean.

Este bine că măcar unele dintre proiectele electorale ale primarului ajung la un moment dat să fie demarate, chiar dacă trec patru, opt, sau chiar mai mulți ani. Desigur, altele așteaptă de 20 de ani, cum ar fi un aquapark.