General

BOC SE JOACĂ DE-A GIGI BECALI: A fost acuzat că s-a implicat politic în litigiul Neagoe – U Cluj

Antrenorul Eugen Neagoe nu a fost prezent pe bancă la meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani. Potrivit conducerii Universității Craiova, de vină pentru acest lucru ar fi primarul Clujului, Emil Boc, care s-a implicat în scandalul plecării antrenorului de la Universitatea Cluj.

  • ”Este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc”, acuză reprezentanții Universității Craiova.

”Nu vă îngrijorați de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoșani pentru că știam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc și-a pus ambiția în ”a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universității Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauție astfel încât această lipsă să nu ne afecteze”, au anunțat reprezentanții Universității Craiova înainte de meci.

Aceștia îl fac responsabil pe primarul Clujului, Emil Boc, care, spun ei, a luat o decizie politică în cazul fostului antrenor al Universității Cluj.

”Nu avem nimic a reproșa Universității Cluj! Știm că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus. Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor.

În următoarele două etape întâlnim două formații, FC Botoșani și AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România”, arată reprezentanții Universității Craiova, pe pagina de Facebook a clubului.

”Mai mult decât atât, decizia domnului Boc afectează inclusiv finanțele echipei pe care o păstorește, în sensul în care U Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului.

Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universității Craiova, Eugen Neagoe, dar trebuie să rețină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părți își dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federației Române de Fotbal.

Suntem convinși că oamenii mari de stat au cu totul și cu totul alte preocupări decât să-și conducă urbea într-un ”război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament!”, au mai arătat reprezentanții clubului de fotbal din Craiova.

Eugen Neagoe va sta probabil pe bancă la cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanța.

”Este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc”, au mai transmis reprezentanții Universității Craiova.