Rautacisme

Boc s-a tras în chip cu tehnologia smart a viitorului la Barcelona Smart City și zice că OSĂ ne aducă nouă ”mălăieși în călcâieși”

Întrebat de Monitorul de Cluj despre ce anume OSĂ aducă la Cluj-Napoca din tehnologia smart a viitorului pe care a descris-o în termeni elogioși pe Twitter, ”transport produse cu drone, autobuze autonome, roboți pentru uz cotidian, aplicații integratoare de Smart city, tehnologii pentru resurse regenerabile, infrastructură pentru mobilitate electrică”, Emil Boc a înșirat:

1. Autobuze autonome;

2. Autobuze cu hidrogen sau mixt electric – hidrogen;

3. Stații mobile de încărcat mașini electrice;

4. Stații de încărcat mașini electrice conectate la stâlpii de iluminat public in zone mai puțin aglomerate sau în zonele de parcare ;

5. Funcționar public virtual prin utilizarea inteligentei artificiale;

6. Soluții integratoare a diverselor aplicații existente;

7. Utilizarea dronelor pentru situații de urgență sau pentru transport hrana/bunuri  in locuri greu accesibile și multe alte soluții.

Și, am mai zice noi, niște băncuțe smart. Iar chestia cu dronele a supt-o de la amica din pârnaie, Elena Udrea, care tot cu drona își prostește cumpărătorii la Transilvania Smart City.

Nimic nou sub soare.

Noi n-avem centură ocolitoare, spitale decente, spații pentru sport de masă, dar OSĂ avem ce mai avem: funcționar public virtual, deci ”excell”-ul Antonia va fi retrogradat la poartă (dar, stai, că acolo e); autobuze autonome – care ce OSĂ facă în traficul din Cluj-Napoca? OSĂ ne ducă la cele două Aquapark-uri la fel ca și celelalte autobuze ale viitorului care ne zgâlțâie ușa de imediat două decenii; stații mobile de încărcat mașini electrice, stații legate la rețeaua de iluminat stradal a orașului șamd. Dar aia cu dronele e de milioane. Le și vedem cum duc borcanele cu murături din Cluj-Napoca către casa de vacanță a primarului cae, după cum se știe, e într-un loc greu accesibil. Că este imposibil ca Boc să se fi gândit că Pata Rât și clujenii trăitori acolo sunt ”locuri grei accesibile”?

Și mai vedem dronele cărând pliculețe cu documente esențiale orașului către locuri inaccesibile clujenilor, inabordabile am spune: birourile municipalității. Parcă și vedem drona cum cară petentul direct în biroul greu accesibil al primarului pentru o audiență.

Era pe vremuri un ospătar la Boema, noi îi ziceam ”Teoșchi”. Când îl întrebam ce ne poate oferi de mâncare, ne înșira pe degete: ”o roșie, o măslină, o brânzică”…

Cam asta este și cu smartul pe care Emil OSĂ îl facă Boc: ”o roșie, o măslină, o brânzică”…