In vizor

Boc s-a enervat din cauza traficului blocat pe DN1 Florești – Cluj-Napoca, vineri dimineața: „Lasă, ce contează dacă e 7 dimineața și lumea vine la muncă? Noi marcăm drumul!”. Ce explicație are DRDP

Blocajul din trafic de vineri dimineața de pe DN1 Florești – Cluj-Napoca l-a enervat și pe primarul Emil Boc, care a cerut socoteală conducerii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, beneficiarul lucrării. Conducerea DRDP și-a asumat greșeala și a precizat că lucrările au fost efectuate de o firmă prestatoare de servicii pentru Direcție. Muncitorii acestei firme au luat decizia de capul lor să marcheze drumul la 7 dimineața, fără să mai anunțe beneficiarul. Acum, se desfășoară o anchetă internă astfel încât astfel de greșeli să nu se mai repete.

Citește și:

Batjocură marca DRDP Cluj. Niște „specialiști” în marcaje rutiere au blocat drumul Florești – Cluj-Napoca – șoferii au așteptat în trafic ore întregi. Oamenii au întârziat la muncă din cauza „Doreilor”

„Dimineață a fost o problemă în Florești pentru că cei de la Drumurile Naționale, din nefericire, nu și-au găsit alt timp mai bun să marcheze decât la 7 dimineața și s-a făcut o coadă până în centrul Clujului. Au fost atenționați și măcar să aibă experiența asta că ei sunt niște tehnicieni care zic: Lasă, ce contează dacă 7 dimineața și lumea vine la muncă? Noi marcăm drumul! E o greșeală care a fost înțeleasă și nu se va mai repeta”, a declarat Boc, la o emisiune online.

Alexandru Petcovici, directorul DRDP Cluj a declarat că lucrările au fost realizate de firma prestatoare și nu direct de muncitorii Direcției. De asemenea, a dat asigurări că astfel de greșeli nu se vor mai repeta.

„Ne asumăm greșeala, vom face toate procedurile interne ca să nu se mai repete așa ceva. Știm că a fost o lipsă de respect față de cetățenii care au fost în trafic la ora respectivă. Firma prestatoare trebuia să facă marcajele peste noapte, deci lucrările nu au fost făcute direct de către oamenii de la DRDP Cluj. Respectivul prestator a stat pentru ca suprafața să se usuce peste noapte, dimineața nu ne-au mai anunțat și s-au apucat să facă marcajele pe drum, în baza comenzii dată de către noi în cursul acestei săptămâni. Noi nu am dat o comandă care se prevadă începerea lucrărilor la 7 dimineața. Este o procedură care nu s-a respectat. Vom lua toți oamenii implicați, îi vom reinstrui, le vom da procedura încă o dată ca să fim siguri că nu se mai întâmplă treaba asta pe viitor”, a explicat Petcovici.

UPDATE ORA 13.40

Reprezentanții DRDP Cluj au transmis și următorul comunicat de presă: 

„În cursul acestei dimineți au fost aplicate marcaje rutiere pe DN 1, sectorul de drum cuprins între km 481+500 – 481+850, marcajele rutiere cu caracter provizoriu fiind înlăturate. 
Marcajele rutiere au fost refăcute pe sectorul de drum menționat în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră. 
Personalul din cadrul societății prestatoare Metalbac&Farbe SA a fost instruit în vederea efectuării lucrărilor pe timp de noapte, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a carosabilului umed, lucrările au fost executate cu întârziere. 
Vom lua măsuri pentru ca astfel de situații să nu se repete și ne cerem pentru disconfortul creat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *