Rautacisme

Boc reîncălzește ciorba cu ”ce păcat că sunt clujeni care nu vor metrou”. Clujenii vor fapte, nu vorbe. De 16 ani numai blocurile se finalizează, nu și mobilitatea urbană

Scris de 558

Primarul Emil Boc iar s-a supărat ca păstorul de gâște pe sat și, din fața unui microfon prietenos, acolo unde-și poate azvârli în vânt toate poveștile cu pești, fără teamă că va fi pus în dificultate, a declarat că sunt clujeni ”carenu vor metrou și centură”. Și el este foarte, foarte supărat.

”De ce la Cluj să se facă metrou și centură? Pentru că clujenii merită acest lucru. Dezvoltarea orașului cere trecerea la nivelul următor. De cinci ani am făcut proiecte în locul guvernului. Noi am făcut toată munca lor administrativă. Acum când suntem cu proiectele spre finanțare vin și spun să nu se facă. Că suntem cu proiectele de a le finaliza și a le pune spre licitație (n.red. Metrou și Centura metropolitană) vin și spun că ”Să nu se facă!”. E dureros că și clujeni își rup hainele de pe ei spunând că de ce să se facă la Cluj lucrurile acestea. Pe mine mă lasă indiferent asemenea atitudini, pentru că eu știu ce gândesc majoritatea clujenilor care suferă ca mine când văd aglomerația și văd problemele. Și știu că nu putem trece la nivel următor fără metrou, centură metropolitană sau tren metropolitan. Așa că îi tolerez și pe cei care au libertatea de exprimare, dar nu sunt de acord cu ei”, și-a permis primarul Emil Boc, să-i ia de proști pe clujeni.

Clujenii vor. Mai ales centură. Metroul nu prea se justifică, dar, oricum, numai din vorbe face Boc tot ceea ce face de 16 ani. Adevărul este că Micul Gospodar tot promite că face una alta prin orașul ăsta, chiar și centură, dar, de 16 ani, doar blocurile amicilor lui de cumetrii urbanistice se finalizează.

Vorba activistului clujean Szakats Istvan: ”am avut impresia că am lămurit-o pe asta cu clujenii răi care nu vreau metrou și centură de câteva ori.”

”Ok. Hai din nou:
Domnu’ Primar!
Vedeți că clujenii săraci chiar ar vrea metrou. Reformulez: metrou, chiar ar vrea.
Numa’ ce propuneți dumneavoastră, nu e metrou. E o dudă, un bullshit, pe care l-am demascat cu date în N faze ale rostogolirii sale. Spre exemple,
-și atunci când era aia cu “se face tot” până-n 2026 – am zis că nici vorbă – iar acum sunteți la “câteva tunele, sub jumate” – în care oricum nu se poate circula.
Și când era aia cu “e prins în PNRR” – am zis că nici vorbă – iar acum sunteți cu 20% din buget.
Au mai fost și alte “mici” neconcordanțe dintre vorbă și ăăă… vorbe noi, că până la fapte e foarte-foarte mult la Cluj-Napoca.
În acest context (volatil să-i zic, de la verba volant?) greu puteți învinovăți omu’ din cetățean că nu mai știe săracu ce să (vă) creadă.
O comunicare cinstită, la obiect, pe temă, de la dumneavoastră, nu am auzit.
Cu centura? Ați dat-o de gard urât. De fapt, așa cum știm și știți, tot orașu’ FIX ĂLA vrea. Da’ unde-i “prins”? În PNRR cumva, vorba cuiva?
Cu trenul metropolitan, idem. Și ăla. “Prins” undeva, săracu.
De fapt, cetățenii ar vrea ceva simplu. Mobilitate urbană.
Că între timp, de ani de zile din ce în ce mai grav, se sufocă în noxe.
Și când tocmai azi s-a dezumflat și gogoașa atent umflată cu “cel mai curat aer” și de fapt se dovedește că e fix invers, ce să vezi, ce vă recomandă intuiția politică și băeții de la PR? Să mai instigați o tură cetățenii unul contra ăluilalt, cu un alt bullshit. Cu “unii nu vrea”.
Mi se pare că am mai discutat de câteva ori și despre instituirea categoriilor de “cetățean bun vs. cetățeanu rău”. Despre cât de disperat sună. Despre cât de nociv și nedemn de Cluj e așa ceva.
Dar dumneavoastră tot o dați înainte. Așa că încep să miros că alta e problema. Pe surse, aud că s-a înmuiat și mai tare propunerea cu “9 găuri în macaroana metroului” din PNNR – din cauza acelui pocinog în care una ați promis la Bruxelles și alta a ajuns în Excelles – mă refer, între altele, la vagonașele alea din buget, puse aiurea. Asta să fie oare? Și deci trebuie dat vina pe cetățeni?
Altceva mai bun știți? Hai hai, că vă știe orașul mai talentat.”

Excelența Ta, Maestre, Emile, dragă, scutește-ne de minciuni în emisiuni propagandistice plătite din banii noștri!

Oricum, ceva e și de bine în toată lamentația asta făcută în buclă: faptul că a pus placa de la început. înseamnă că i s-au terminat minciunile de PR. Parcă văd că urmează să apară Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, să ne pună și el aceeași placă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 20 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 22 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE